שניצלונים נהדרים שבמקום להיטגן בשמן הם נאפים בתנור, כשאת פירורי הלחם מחליף ציפוי מפתיע של קורנפלקס שגם מי שנמנע מגלוטן יוכל ליהנות ממנו.
כשתתחילו לאפות שניצלים במקום לטגן אותם תופתעו לגלות שממש לא ניתן לחוש בהבדל מבחינת הטעם והמרקם הקראנצ'י שלהם, ואני מבטיחה לכם שאתם תהפכו את המתכון לקבוע אצלכם בבית. אגב, למי שאינו נמנע מגלוטן אז כמובן שניתן להחליף בפתיתי קורנפלקס רגילים.
- 1 קילו פילה עוף שטוף ומיובש במגבת (שקונים כפי שהן, או שניתן להמיר בחזה עוף חתוך לרצועות)
- 1 חבילה קורנפלקס ללא גלוטן
- 2 ביצים
- 1 כף חרדל ללא גלוטן
- 1 כפית דבש
- שמן זית
- כמה עלים של טימין טרי
- מלח
- טורפים את הביצים עם החרדל, הדבש ומעט מלח, ומעבירים לקערה גדולה
- מכניסים את רצועות פילה העוף לתוך התערובת ומערבבים
- את הקורנפלקס שופכים לקערה גדולה נוספת ומועכים בידיים לפירורים קטנים. (אם יש ילדים קטנים בסביבה הם ישמחו לבוא ולעזור בחלק הכייפי הזה.) מתבלים במעט מלח
- מתחילים לטבול את רצועות העוף בפירורי הקורנפלקס כשהדרך הטובה ביותר היא להעביר כל פעם חלק מהפירורים לצלחת ולטבול את רצועות העוף בפירורים שבצלחת. ברגע שהם מתחילים להיגמר מעבירים מהקערה עוד. בדרך הזו אנו מונעים מצב שכל הפירורים מתחילים להיות רטובים ודביקים
- מניחים בתבנית התנור נייר אפייה (לשם הכמות הזו אנו נזדקק לשתי תבניות), ומניחים בתבניות את נתחי העוף המצופים
- מזליפים מעט שמן זית על הנתחים ומניחים מעליהם מספר עלי טימין
- מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות, אשר במהלכן השניצלים יזהיבו יפה וייאפו גם מבפנים