לחם תירס והפתעות
ריטה גולדשטיין במתכון קליל, כיפי וטעים בטירוף באווירת ט"ו בשבט. לחם תירס חם וטרי עמוס באגוזים ופירות יבשים – אפשר כמובן לגוון עם מה שאוהבים. שילוב מושלם בין מלוח למתוק שהולך מצויין עם מטבל שמנת חמוצה.
למתכון לחם תירס של ריטה גולדשטיין>
תבשיל עוף ופירות יבשים
כן אפשר לשלב פירות יבשים לא רק במאפים (מתוקים או מלוחים) אלא גם בתבשילים 'רציניים' כמו למשל במתכון הזה של שף ישראל אהרוני לתבשיל משפחתי עשיר מלא טעמים ותבלינים, וכמובן מגוון פירות יבשים.
למתכון עוף ופירות יבשים של אהרוני>
סלט בורגול
אם יש מישהי שיודעת להפוך סלט לארוחה זו המתכונאית רחלי קרוט, הפעם בסלט משולבים גם מגוון פירות יבשים מתקתקים, שקדים ופקאנים קלויים וערמונים רכים. וכמובן שיש גם רוטב אדיר של תפוזים, מייפל וטחינה שעושה את כל ההבדל.
למתכון סלט בורגול של רחלי קרוט>
קציצות פרגית ברוטב פירות יבשים
השף עומר מילר ניסה למתג מחדש את החג ואת הפירות היבשים, ושילב אותם בתבשיל חורפי, טעים ומפנק שמתאים בול לימים הקרים שעוברים עלינו – קציצות פרגית ברוטב של פירות יבשים איכותיים, דבש תמרים וקינמון.
למתכון קציצות פרגית של עומר מילר>
פוקאצ'ת מייפל
הקונדיטור תומר אומנסקי מיצה את העוגות והעוגיות שבדרך כלל מאפיינות את ט"ו בשבט, ובחר לציין את החג עם חגיגה צבעונית של הטבע עם פוקאצ'ה טרייה מלוחה-מתוקה ועמוסה בכל טוב. בצק שמרים מעושר בסירופ מייפל איכותי, משמשים מיובשים, בולגרית ובצל ירוק וכמובן שמן זית טוב להשלמת הטעם והמרקם.
למתכון פוקאצ'ה חגיגית של תומר אומנסקי>
טנזייה
המתכונאית יונית צוקרמן עם מתכון פירות יבשים קלאסי – טנזייה. תבשיל של קציצות בשר עם פירות יבשים ואגוזים, שמגישים על אורז לבן. בשביל עוד טוויסט מאוזן- את הקציצות אפשר לאפות בתנור.
למתכון טנזייה של יונית צוקרמן>
קרקר גרעינים
אמנם במתכון של ירדן הראל אין פירות יבשים, אבל כן יש בו המון זרעים וגרעינים, ומדובר במתכון כל כך פשוט וכל כך טעים שמתאים בול לאווירת החג. מערבבים הכל, אופים ומתמכרים.
למתכון קרקרים לט"ו בשבט של ירדן הראל>
כדורי תמרים
אין מה לעשות, אי אפשר שלא לקנח את הרשימה במשהו מתוק בכל זאת, ואי אפשר לחגוג ט"ו בשבט בלי כדורי תמרים. אלו של אנה ארונוב הם למעשה חטיף אנרגיה מהיר מושלם שתוכלו להכין גם בשאר השנה. 5 דקות עבודה, 5 רכיבים ויש לכם את זה.
למתכון כדורי תמרים של אנה ארונוב>
סילאן ביתי
מיציתם את החג ואת כדורי התמר ונשארתים עם המון תמרים? מסתבר שאפשר להכין מהן סילאן ביתי ממש בקלות. כל מה שצריך זה תמרים, מים וקצת סבלנות.