- 8 תפוחים מזן גולדן דלישס
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1/4 כוס סוכר חום
- כף קמח
- חצי כפית קינמון
לקראמבל:
- 1 כוס שבולת שועל דקה
- 1 כוס קמח לבן
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 2/3 כוס סוכר חום בהיר
- 1 כפית קינמון
- קורט מלח
- 150 גרם חמאה מומסת
להגשה:
- גלידת וניל
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מגלענים ופורסים.
- מכניסים את פרוסות התפוחים לקערה, ומוסיפים להם סוכר חום, סוכר לבן, קמח וקינמון ומערבבים
- שופכים לתבנית
- מכינים את הקראמבל: מערבבים בקערה קוואקר, קמח, סוכר, קינמון ומלח
- מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב בכף, או בידיים
- מפזרים את הקראמבל בתבנית מעל התפוחים, מכניסים לתנור ואופים 45-40 דקות, עד שמזהיב
- מגישים חמים עם כדור גלידה