אחד המאכלים שממלאים אותי בשמחה הוא סיר עמוס בפלפלים ממולאים. ריח של סיר כזה הוא ריח שמביא איתו אלי המון זכרונות. זכרונות מבית סבתא שאת הפלפלים הממולאים שלה, פיפירושקס, עוד לא קם מי שהצליח להכין, ריח של בית ובו אמא שמחכה לי ביום רטוב במיוחד, ומעל הכל – ריח של אהבה.
את האהבה הזו אני מנסה להעביר הלאה בכל דרך שהיא, ויוכלו להוכיח זאת בני ביתי שאין אירוע מצער שלא יפחית קצת מעוצמתו על ידי צלחת חמימה ובה מונח פלפל שמנמן ועסיסי הממולא בכל טוב. גם אם לכמה רגעים של נחמה.
אינסוף גרסאות נולדו לה למנה הזו, אך לאחרונה הכנתי אותה בגרסה נהדרת ובריאה במיוחד: בורגול שהושרה זמן קצר במים והועשר בבצלים ועגבניות ושאר דברים טובים מן הטבע, כאשר את כל הטוב הזה עוטף רוטב עגבניות עשיר וסמיך.
זמן הבישול של הפלפלים הללו קצר יותר מהזמן שלוקח להם כשהם ממולאים באורז, מכיוון שהבורגול, בזמן ההשריה שלו, כבר עובר תהליך של חצי בישול, כך שהמנה מתאימה גם לקצרים בזמן, גם לצמחונים ולטבעוניים, וגם לכל מי שמתחשקת לו מנה ביתית ומשביעה.
אני מעדיפה את אלה האדומים שהם מתוקים יותר, והבחירה צריכה להיות באלה שהם לא גבוהים מדי אלא רחבים ונמוכים יותר. שמנמנים כאלה.
- 8 פלפלים אדומים
- 500 גרם בורגול עבה
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 1 גבעול סלרי חתוך לחתיכות קטנות
- 2 עגבניות בשלות שטופות וחתוכות לקוביות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 קופסא (260 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
- 2 כוסות מי ברז
- 1 כף פפריקה אדומה מתוקה + 1 כפית לרוטב
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת שום
- מלח, פלפל
- שמן לטיגון
- ראשית כל ולפני הכל יש להשרות את הבורגול: מניחים אותו בקערה גדולה מלאה במים לשעה/שעתיים ומסננים
- שוטפים את הפלפלים, חותכים את חלקו העליון של הפלפל אך לא עד הסוף, כך שהוא יקבל מן "מכסה" שנפתח ונסגר. בזהירות מוציאים את הגרעינים ושוטפים שוב מבפנים ומבחוץ
- מחוררים במזלג במספר מקומות שונים בבשר הפלפל ומניחים בצד.
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום הכתוש ואת הסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה
- מוסיפים את הבורגול, כף פפריקה, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים
- מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב עוד חמש דקות
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מערבבים ומכבים את האש
- ממלאים את הפלפלים ומניחים בסיר. יש להניח אותם צמודים זה לזה כך שלא ייפלו אך להשאיר קצת מקום מאוורר בין אחד לשני בכדי שיהיה לאן להוסיף את הרוטב
- לקערה נפרדת מעבירים את העגבניות המרוסקות, מוסיפים את רסק העגבניות, שתי כוסות מי ברז, 1 כפית פפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל. מערבבים ושופכים לסיר הפלפלים
- בעזרת כף שופכים מעט מהרוטב לתוך כל פלפל כך שירטיב מעט את הבורגול
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר במכסה
- מבשלים כחצי שעה עד 45 דקות עד שבשר הפלפלים מתרכך וכך גם הבורגול
- אני מאד אוהבת להכניס את הסיר לתנור לאחר הבישול להשחמה של מספר דקות תחת מצב גריל (לשם כך כדאי לכסות את ידיות הסיר בנייר כסף באם הן עשויות מפלסטיק לבל לא ייחרכו)