כרובית היא לא רק אחד הירקות הכי אהובים, והכי וורסטיליים, היא גם בת למשפחת המצליבים וככזו היא עשירה ברכיבים תזונתיים כמו למשל נוגדי חמצון, ויטמינים כמו C ו-A, מינרלים, כגון סידן, אבץ, אשלגן וברזל ושפע של סיבים תזונתיים. אז מה מכינים עם כרובית? קבלו כמה רעיונות מקורים, מאוזנים וטעימי במיוחד:
מרק כרובית
נכון עוד לא בדיוק קר בחוץ, אבל הגשם וסופת הברקים שקפצו לביקור השבוע כבר מרמזים לנו שהגיעה השעה לפתוח את עונת המרקים. ואת מרק הכרובית הזה אתם פשוט חייבים לנסות. יש לו מרקם קטיפתי מושלם, הוא עשיר בירקות, משביע מאוד ובעיקר טעים בטירוף. בונוס: להכין אותו לוקח בקושי חמש דקות עבודה.
קציצות כרובית, קינואה וטופו
עוד מנה שהיא בגדר חובה לכל חובב כרובית, ובמיוחד לטבעונים שבנינו. קציצות עסיסיות וטעימות במיוחד, שזבכות השילוב של הקינואה והטופו הן גם ארוחה משביעה במיוחד ואפילו עשירה בחלבון.
למתכון קציצות כרובית טבעוניות>
לביבות כרובית
ומקציצות ללביבות, הפעם לא מדובר במתכון טבעוני, שכן הוא מכיל ביצים וגם גבינה, אבל הוא כן נטול גלוטן. ומעבר לכך בהחלט מדובר בפתרון מהיר וטעים במיוחד לארוחת ערב שגם ילדים בררנים יזללו בשמחה.
כרובית בתנור עם רוטב סודי
אוקיי, אז כרובית בתנור זו קלאסיקה, ומה כבר אפשר לחדש כאן, נכון? לא בדיוק. כי המתכון הזה של מלכת המטבח יונית צוקרמן הוא אחד המתכונים האהובים ביותר שלנו, ולא רק בגלל הרוטב המטריף שלו.
למתכון כרובית של יונית צוקרמן>
שווארמה כרובית
מה? מה שקראתם, מנה צמחונית מטריפה של שווארמה שעשויה מכרובית שמתובלת באופן מושלם, ונחה לה בתוך פיתה ביתית מקמח כוסמין, ומעל הכל – כמובן שהמון טחינה. מנה מנצחת שתומר אומנסקי ויונית צוקרמן הכינו יחד ליום העצמאות, אבל אנחנו לגמרי מוכנים לאכול בכל יום.
למתכון פיתה ביתית ושווארמה כרובית>
מאק אנד צ'יז כרובית
אוקיי, המתכון הבא קצת מושחת, אבל חלק מהעניין של איזון זה גם להתפנק לפעמים, ואין מנה מפנקת ומנחמת מזו. מאק אנד צ'יז היא מנה אמריקאית פופלארית, ובצד מה יכול להיות רע בפסטה וגבינה, אבל כאן המנה מקבלת טוויסט מפתיע עם תוספת של כרובית (שלדעתנו משפרת הכל) וגם ציפוי קראנצ'י כיפי במיוחד.
מסבחה כרובית
כבר הוכחנו כאן שבכל דרך ובכל צורה השילוב בין כרובית לבין טחינה הוא שילוב מנצח. במתכון האחרון שלנו הן משתלבות למנה טבעונית פשוטה וטעימה טעימה – מסבחה כרובית של אורי שביט.