בורמליקוס
רחלי קרוט במתכון לקציצות מצה וגבינות האהובות מהמטבח הבולגרי. קציצות קלות ומהירות להכנה שמחסלים אפילו עוד יותר מהר ואפשר לשדרג אותן עם כל תוספת שאוהבים.
למתכון 'ציצות מצה וגבינות של רחלי קרוט>
קציצות מצה
הן קצת נראות כמו קציצות בשר אבל מדובר בקציצות המצה המשגעות של שף ישראל אהרוני. מלבד מצות הן מכילות גם ארטישוק, עשבי תיבול, וכמובן בצל ושום, ולא תאמינו כמה הן עסיסיות וטעימות.
למתכון קציצות מצה של ישראל אהרוני>
קציצות אורז
אנחנו לא רק בענייני מצות כאן, ועוד רעיון לקציצות צמחוניות קלות ומהירות להכנה, שגם אפשר להשתמש עבורן באורז לבן שנשאר לכם מהחג, אלו קציצות האורז של אהרוני. עם מעט מאוד רכיבים תקבלו קציצות פריכות מבחוץ, רכות ונימוחות מבפנים וטעימות במיוחד שפשוט כיף לנשנש, עם סלט בצד.
למתכון קציצות אורז של ישראל אהרוני>
פריטטה של תרד ואפונה
גם במתכון הזה אין מצה, אבל זו גם ממש לא סתם חביתה. הפריטטה היא יותר מעין מאפה או פשטידת מחבת מהירה, שהרכיב המרכזי בה הוא ביצים ולהם אפשר להוסיף אילו תוספות שרוצים. במתכון הזה התוספות הן אפונה ותרד והתוצאה ירוקה וטעימה במיוחד.
בורקס מצות
על פניו מדובר בסך הכל במצה עם גבינה, אבל אנחנו מבטיחים לכם שהמתכון הזה של יונית צוקרמן הוא לא פחות מהברקה. הטעם משגע, ההכנה פשוטה וההנאה רבה.
למתכון בורקס מצה של יונית צוקרמן>
לאפה מצה
תקראו לה לאפה או כריך מצה או טאקו מצות, כך או כך המתכון הזה של תומר אומנסקי הוא בהחלט שדרוג ענק למצות וגורם להן להראות כמו משהו אטרקטיבי שבאמת נרצה לאכול. המתכון חלבי אבל בקלות תוכלו להכין על אותו עיקרון גם מנה עם מלית בשרית כמו בשר טחון מטוגן עם בצל, או טבעונית עם תפוחי אדמה למשל.
מתכון כריך מצה משודרג של תומר אומנסקי>