המתכון הבא הוא מאוד טעים, מיוחד ומתאים לשולחן חגיגי. הוא דורש קצת תשומת לב ומעקב אחרי שלבים שונים אבל התוצאה בהחלט שווה את העבודה - מנה עם טעמים רעננים שמושלמת ליד כוס יין צוננת.
-
חצי קילו סלמון טרי נקי מעור
-
חצי חבילת פטרוזיליה
-
חצי חבילת כוסברה
-
5 שיני שום
-
אצבע ג'ינג'ר
-
כף דבש אורגני green
-
1/3 כוס יין לבן טוב
-
קוביית חמאה בגודל של כ-50 גרם (אפשר להמיר בשמן זית)
-
כ-3 כפות שמן זית אורגני שופרסל green
-
מיץ מלימון אחד
-
כפית חרדל איכותי
-
חבילת תרד
-
חצי כוס מים (או יותר, תלוי בגודל הסיר. אם יש צורך במים נוספים אפשר להוסיף)
- קוצצים לקוביות חצי מכמות הסלמון ואת החצי השני מכניסים למעבד מזון יחד עם הפטרוזיליה, הכוסברה, הג'ינג'ר, ושלושה שיני שום
- טוחנים את הדג והרכיבים הנוספים כך שיתגבשו למאסה אחידה ומשחתית
- בקערה מערבבים עם קוביות הדג. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- עם ידיים רטובות מקצצים קציצות בגודל שאוהבים ומעבירים למחבת חמה עם שמן זית לטיגון עד הזהבה עדינה משני הצדדים של הקציצות
- אחרי הטיגון מעבירים למנוחה על צלחת ומתחילים לעבוד על הרוטב
- ממיסים חמאה, מוסיפים את שמן הזית וכותשים לתוך החמאה כשהיא חמימה את שיני השום הנותרות. מערבבים בזהירות ומוודאים שהשום לא נשרף
- מוסיפים חרדל ודבש וממשיכים לערבב כדקותיים עד שהרוטב מתאחד והחרדל והדבש מתפרקים פנימה. מוסיפים את היין וממערבבים
- ממתינים עד בעבוע קל של הרוטב. מוסיפים חצי כוס מים וקורעים פנימה את עלי התרד. אחרי שהתרד מתרכך מעט מוסיפים לימון, פלפל שחור ומלח ושוב מערבבים
- מביאים לרתיחה על אש בינונית. מכסים את הסיר ומבשלים את הרוטב כרבע שעה על אש נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול (אם צריך אפשר להוסיף עוד לימון בשלב זה או מעל הקציצות בהגשה)
- מניחים בזהירות את הקציצות ברוטב, כך שהרוטב מגיע לכמחצית מגובה הקציצה
- סוגרים את המכסה ומבשלים על אש נמוכה מאוד עוד כעשרים דקות
- בתיאבון ו… חג שמח!