-
400 גרם כרובית קפואה שופרסל, מופשרת
-
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה שופרסל
-
1 שן שום כתושה
-
מיץ מ-1/2 לימון
-
1/4 כפית כמון
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
מלח
להגשה:
-
2-3 פרחי כרובית חמים
-
שמן זית
-
פטרוזיליה קצוצה
-
1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ (לא חובה)
כרובית בתנור עם רוטב סודי של יונית צוקרמן>
- מערבבים בקערה טחינה, שום, לימון, כמון, פפריקה ומלח. מוסיפים מים לקבלת קרם חלק ומעט דליל
- קוצצים את הכרובית גס ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים מעט מים או ציר ירקות ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהכרובית רכה ומעט מתפרקת. מסננים ומניחים להתקרר מעט
- מוסיפים את הכרובית החמה לקרם הטחינה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול
- מעבירים את המסבחה לצלחת הגשה, מזלפים שמן זית, מסדרים מעט פרחי כרובית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. אם רוצים מוסיפים גם פלפל חריף קצוץ.
המתכון נכתב וצולם על ידי אורי שביט- מנהלת קהילת "טבעוניות נהנות יותר"
לכניסה לבלוג הקליקו>> בלוג