- ¼ כוס קינואה טריקולור green
- ½ כוס מים
- 1 פחית שעועית שחורה משומרת (439 גרם)
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף שבבי בצל
- ½ כפית אבקת שום
- ½ כפית אורגנו
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ⅓ כוס פירורי לחם
- 1 כף שמן זית green
-
מכניסים לסיר קינואה ומים, ןמביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכסים במכסה ומנמיכים את האש
-
מבשלים 12 דקות ומורידים מהאש
-
נותנים לקינואה לנוח בסיר עוד 5 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג ומצננים לטמפרטורת החד
-
מעבירים את השעועית למסננת ושוטפים תחת מי ברז. מסננים היטב משאריות נוזלים ומעבירים
לקערה גדולה -
מועכים את השעועית במזלג או מועך פירה, עד שמתקבלת מחית אחידה
-
מוסיפים את הקינואה המבושלת, התבלינים ופירורי לחם ולשים עם הידיים לתערובת אחידה
-
בעזרת ידיים משומנות מעט יוצרים 4 המבורגרים שווים בגודלם
-
מחממים שמן במחבת פסים (אפשר גם מחבת רגילה) ומטגנים את ההמבורגרים על חום בינוני 3-4
דקות מכל צד או עד להזהבה* אפשר לאפות את ההמבורגרים בתנור - מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את
ההמבורגרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בספריי שמן, מרססים שמן על
ההמבורגרים ואופים 20-25 דקות או עד להזהבה.
הצעת הגשה - מגישים את ההמבורגרים בלחמניה עגולה מרוחה בקטשופ עם עלה חסה, פרוסות עגבניה טרייה ופרוסות דקות של מלפפון חמוץ.