לתערובת הקציצות:
- 1 קילו בשר בקר טחון
- 2 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים דק
- 1 בצל קצוץ דק דק
- 2 שיני שום כתושות
- 3-4 ביצים
- 3 כפות פירורי לחם
- כפית ראס אל חנות
- כפית פפריקה אדומה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
לרוטב העגבניות:
- 2 כוסות עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
- 1 כוס רסק עגבניות
- 1 כוס שעועית מש שטופה ונקייה מאבנים
- 1 ליטר מים רותחים
- מלח, פלפל
- פפריקה אדומה מתוקה
- כף אבקת שום
- מערבבים את כל החומרים לקציצות עד לקבלת עיסה. בתחילה מוסיפים לתערובת 3 ביצים, אך במידה ורואים שהיא יבשה מדי, מוסיפים עוד ביצה
- טועמים ומתקנים את כמות המלח אם צריך
- מחממים במחבת גדולה שמן בגובה של 1 ס"מ וכשהשמן חם מכניסים לתוכו את הקציצות
- מטגנים על אש גבוהה רק עד שכל צד משחים, אין צורך לתת לקציצה להתבשל מבפנים משום שהיא כבר תתבשל לה לאיטה ולהנאתה בתוך הרוטב
- מוציאים את הקציצות מהמחבת
- שופכים את שארית השמן שנשארה במחבת ומכניסים לתוכה (בלי לנקות) את העגבניות, הרסק והתבלינים
- מבשלים יחד כחמש דקות ומוסיפים את המים הרותחים ואת השעועית
- מביאים לרתיחה ובודקים אם חסר מלח. במידה וחסר, זה הזמן להוסיף
- עכשיו הגיע הזמן להחזיר את הקציצות לרוטב
- מביאים שוב לרתיחה וסוגרים את המכסה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה לפחות, עד שהשעועית נמסה בפה
- בסיום הבישול, השעועית אמורה להתנפח ולספוג את רוב הנוזלים, כך שמתקבלת קדירה ראויה לשמה