לחמג'ון ללא גלוטן
לכבוד יום העצמאות, שיינא גרשוביץ הכינה גרסה ללא בשר וללא גלוטן למאפה הבשר הפופלארי לחמג'ון (או לחמה בעג'ין), הבצק הגאוני עשוי מבטטה (!) ואת מקומו של הבשר תופס חציל מטוגן עם המון הפתעות, וכמובן טחינה מלמעלה.
למתכון לחמג'ון של שיינא גרשוביץ>
עראייס
אם תשאלו את שף עומר מילר, אחת ממנות הרחוב הטעימות ביותר היא עראייס – פיתה שמנמנה שמכילה בתוכה בשר טחון או קצוץ ונצלית על המנגל/מחבת. מדובר בביס מושלם, שדורש מינימום מצרכים, כלום עבודה והמון המון טחינה.
שורש סלרי צלוי
לכבוד החג, ריטה גולדשטיין הכינה מתכון שהוא הברקה – שורש סלרי צלוי באש, מהמם מבחוץ ורך ומתמסר מבפנים, שמגישים עם טחינה, עמבה וחריף.
למתכון שורש סלרי צלוי של ריטה>
קבב של אהרוני
מה הולך הכי טוב בפיתה? לפי השף ישראל אהרוני מדובר בקבב (בלי שום דבר נוסף). לכבוד יום העצמאות קיבלנו את המתכון שלו לגרסת הקבב שהוא הכי אוהב, ועכשיו גם אתם יכולים להכין אותה.
שווארמה כרובית בפיתה ביתית
המתכונאית יונית צוקרמן והקונדיטור תומר אומנסקי ידועים כשני חברי הנבחרת שתמיד הולכים בגדול. הפעם הם נפגשו והכינו יחד מתכון לפיתה ביתית מושלמת (או לאפה אם אתם מעדיפים) במילוי שווארמת כרובית עם מלא טחינה ודברים טובים. קל להכנה וטעים בטירוף.
למתכון שווארמת כרובית של תומר ויונית>
חומוס ביתי עם שווארמה פרגיות
חומוס הוא אולי המאכל האהוב על הישראלי, וללא ספק המאכל עם הכי הרבה גרסאות, תוספות ושידרוגים. המתכונאית רחלי קרוט מעדיפה את החומוס שלה חלק לגמרי, עדיף מעט חמים או בטמפרטורת החדר ועם המון גרגירי חומוס חמים מעל. וזאת בדיוק הגרסה שהיא הכינה בתוספת של שווארמה פרגית שמכינים בדקות ספורות במחבת והכי כיף לערום על החומוס ביחד עם מלא טחינה טובה, גרגירי חומוס רכים ופטרוזיליה.
למתכון חומוס ושווארמה של רחלי קרוט>
שווארמה פרגית אפויה בלאפה ללא גלוטן
אנה ארונוב מוכיחה שגם עם סוכרת הריון אפשר ליהנות מאוכל מפנק. לכבוד יום העצמאות היא הכינה שווארמה אפויה בתנור, ולאפה ללא גלוטן, ונהנתה מכל רגע.
תפוחים מסוכרים על מקל
ירדן הראל מכורה למתוקים בכלל, ולכאלה שבאים על מקל בפרט, לכן לא מפתיע אותנו שהיא בחרה להכין את אחד ממתקי הרחוב הנפוצים והאהובים – תפוח מסוכר. בגרסה שלה, הסוכר הוא מייפל, ועל המקל יש עוד כמה הפתעות טעימות.
למתכון ממתק תפוחים של ירדן הראל>