אוהבים תפוחי אדמה? אם כן, אין ספק שתאהבו אותם יותר בהגשה אלגנטית ומקורית של נשיקות רכות ואפויות.
נשיקות תפוחי אדמה הם בעצם סוג של פירה שמוזלף לצורה יפה, ושאחרי אפייה קצרה בתנור הם מקבלים מרקם קליל ואוורירי מבפנים, ויחד עם זאת פריך מבחוץ. מדובר בטוויסט נהדר לתפוחי האדמה הרגילים, שבעצם לא דורש עבודה מורכבת כלל וכלל. פשוט מבשלים את תפוחי האדמה, מועכים לפירה, מזליפים ואופים.
המראה האלגנטי שלהם הופך אותם למושלמים להגשה גם לצד ארוחה חגיגית, אבל הם לא יתאכזבו מדי אם תכינו אותם סתם ככה לנשנוש של אמצע היום. היום.
- כ-6 תפוחי אדמה קלופים (800 גרם נטו לאחר קילוף)
- 25 גרם חמאה מומסת (או מרגרינה)
- 1 ביצה
- ½ כפית מלח
- שקית זילוף + צנתר כוכב
- חותכים את תפוחי האדמה הקלופים, לקוביות, ומבשלים בהרבה מים עד לריכוך
- מסננים את תפוחי האדמה, ומצננים מעט
- מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, ומועכים לפירה
- מוסיפים לפירה את החמאה המומסת, את הביצה ואת המלח, ומערבבים היטב
- מעבירים את הפירה לשקית זילוף, עם פיית כוכב
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומזלפים על נייר האפייה "נשיקות" תפוחי אדמה, עד לתום הכמות
- מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות, כ – 40 דקות, עד שהנשיקות מתייצבות ומזהיבות מעט
- מוציאים מהתנור, וזוללים