החורף הוא שעתם ה'חמה' של המרקים, ולמרות שאין כמו המרק של אמא שכולם אוהבים ושמכינים בכל שנה מחדש, לפעמים נחמד לגוון ולהכין משהו קצת שונה, טעים ומנחם לא פחות.
כזה הוא מרק הפו הויאטנמי. מרק שכולו בריאות, החל מציר עשיר בו התבשלו חומרי הגלם הטריים, וכלה בשלל התוספות שנוספות אליו כשהוא רותח, ובעצם עוברות חליטה קצרה שמותירה את כל הוויטמינים המזינים חיים ובועטים.
למרות שאני תמיד בדעה שבכל מתכון אפשר להחסיר או להוסיף דברים לפי הטעם האישי, דווקא במקרה הזה אני ממש ממליצה שלא לוותר על כוכב האניס, גם אם זה רכיב שאתם פחות מכירים או משתמשים באופן קבוע, וגם אם אתם חושבים שאתם פחות מתחברים לטעם. כוכב אחד בסיר המרק, מקנה לו טעם כל כך מיוחד ועדין, ופשוט משנה את התוצאה הסופית ללא היכר. תהיו אמיצים!
עבור ציר המרק:
- 1 בצל
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
- 1 כפית סוכר
- 3 יחידות חזה עוף מנוקה
- 4 יחידות כנפיים
- 1 כוכב אניס
- ½ כפית קינמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף שמן
- 8 כוסות מים
להגשה:
- עלי בזיליקום טריים
- עלי כוסברה טריים
- עירית קצוצה
- פלפל צ'ילי חתוך לעיגולים קטנים
- עלי מיקרו פאק צ'וי או עלעלים אחרים שמוצאים
- חב' איטריות אורז דקות
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד לדרגת שקיפות
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר הכתושים ומערבבים תוך טיגון
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים
- מוסיפים את המים, את נתחי העוף ואת שאר רכיבי הציר
- מביאים לרתיחה, מכסים במכסה ומנמיכים את האש ללהבה בינונית נמוכה
- מבשלים במשך 45 דקות
- מסננים את המרק ומעבירים את נתחי חזה העוף למשטח עבודה
- להגשה: חותכים את חזה העוף לפרוסות דקיקות.
- מבשלים את אטריות האורז לפי ההוראות ומסננים
- יוצקים את המרק הצח לקעריות, מניחים בכל קערית נתחי חזה עוף
- מוסיפים עלי בזיליקום וכוסברה, מעט עירית קצוצה, צ'ילי חריף ועלעלי באק צ'וי
- מגישים לקול התפעלות הסועדים, מערבבים את כל המרכיבים בצלחת ונהנים