לבצק
-
1 ק"ג קמח
-
50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים
-
150 מ"ל שמן
-
120 גרם ביצים (2 ביצים L)
-
150 גרם סוכר לבן / סוכר קנים חום אורגני green
-
550 גרם יוגורט אורגני green (או כל יוגורט 3% שומן שתרצו)
-
10 גרם מלח (כפית גדושה)
מילוי
-
ריבת תות (לפחות 500 גרם)
-
אבקת סוכר
- בקערת מיקסר לשים את כל חומרי הבצק פרט למלח כעשר דקות
- מוסיפים פנימה את המלח ולשים עוד 2 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח את הבצק בתנור שחומם מראש ל-40 מעלות. מקפידים לכסות את הבצק על מנת שלא ייוצר קרום
- מחלקים את הבצק לכדורים של 90 גרם
- מניחים על מגש נייר אפייה ומסדרים בתוך תבנית לבחירתכם את הסופגניות צמודות אחת לשנייה. את שאר הסופגניות שישארו בצד ניתן לשים בתבנית נפרדת או לאפות אותן כסופגניות בודדות
- משמנים היטב את כדורי הסופגניות (אני מרחתי עם מברשת את השמן), מכסים במגבת ומתפיחים פעם נוספת עד להכפלת הנפח
- אופים את הסופגניות ב-175 מעלות כ-25-30 דקות
- לאחר שעוגת הסופגניות הצטננה, מפזרים אבקת סוכר וממלאים בריבה. מומלץ לאכול את הסופגניות חמימות
הערות נוספות למתכון: