ירקות ממולאים הם בין הדברים המשמחים ביותר שיש, כשקישואים הם אושר קטן בפני עצמו, עם בשרם הנימוח שעוטף ברכות כל מלית אפשרית, ואשר יהפכו לאחר בישול קצר למנה עיקרית נפלאה או לתוספת טעימה במיוחד.
הפעם נהפוך אותם למנה יפהפייה ובריאה במיוחד, ונמלא את הקישואים שלנו בקוסקוס מלא שמכינים בדקה, ובעשבי תיבול הכוללים מעט עלים של נענע אשר יעניקו לכל העסק רעננות מקסימה.
את סירות הקישואים המוכנות מומלץ להגיש לצד יוגורט עשיר, כשהשילוב של שניהם יחד הוא לא פחות מחלומי.
- 8 קישואים קטנים
- 1 בצל
- 1 כוס קוסקוס מחיטה מלאה (לפני בישול, משקית להכנה מהירה)
- חופן פטרוזיליה טרייה
- חופן כוסברה טרייה
- מספר עלי נענע טרייים
- 2 ביצים
- שמן קנולה לטיגון
- 3 כפות שמן זית
- כורכום
- מלח, פלפל
- 3 כוסות מים
- מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות בשקית
- מחממים מעט שמן קנולה במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל עד להזהבה
- מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים
- מוסיפים את הקוסקוס המוכן, כפית כורכום, מלח ופלפל, ומערבבים
- מכבים את האש, מצננים מעט, מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה
פלפלים במילוי מג'דרה> - שוטפים ומקרצפים היטב את הקישואים וחוצים אותם לאורכם
- בעזרת כף פריזיאן מרוקנים אותם מתוכנם בעדינות. שומרים את פנים הקישואים בצלחת
- ממלאים את הקישואים במלית הקוסקוס, ומהדקים היטב
- מניחים את כל סירות הקישואים במחבת גדולה ורחבה. אם אין לכם מחבת גדולה מספיק, ניתן להניח בכלי גדול ולאפות בתנור במקום על הגז
- מערבבים את המים עם כפית כורכום, מלח ופלפל, ויוצקים בעדינות את התערובת למחבת, במיקום שהוא בין הקישואים ולא עליהם
- בין סירות הקישואים ניתן לשים את פנים הקישואים ששמרנו בצד, כדי שייתבשלו גם הם על הדרך. הם טעימים בפני עצמם
- מזליפים על הכל 3 כפות של שמן זית
- מביאים לרתיחה, סוגרים מכסה ומבשלים במשך 20 דקות
- מגישים חם, קר או בטמפרטורת החדר. טעים בכל מצב