אם גם בעיניכם אין כמו צלחת עמוסה בגרגרי קוסקוס רכים הטובלים בתוך מרק ירקות עשיר שהרגע נמזג מתוך סיר ריחני שמילא את הבית בניחוחות חורף מטריפים, אז היום כבר אין צורך לבקש טובה מאמא, סבתא דודה או השכנה כדי שיפנקו אתכם באחד כזה, אלא שאם טרם הכנתכם סיר מרק לקוסקוס משלכם, תוכלו היום לראות עד כמה קל ופשוט לעשות זאת בעצמכם.
לכל מומחה לקוסקוס יש את סיר המרק שלו, כשכולם טוענים (ובצדק) ששלהם הכי טעים, הכי שווה והכי אותנטי שיש, אבל כאן ניתנת לי ההזדמנות והזכות לשתף אתכם בטעמים הביתיים האישיים שלי, עם מרק לקוסקוס מושלם שמכינים ממש בקלות.
המתכון הזה הוא צמחוני, אבל למי שרוצה כמובן שאפשר להכניס בתוכו גם חלקים שונים של עוף (או בשר שבושל עד לריכוך בנפרד והוכנס לקראת סוף הבישול), וכמובן שתמיד פתוח לשינויים עם הוספה ו/או החסרה של ירקות שונים לפי טעמכם.
- 1 בצל גדול
- 3 קישואים
- 4 גזרים
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בטטה
- 1 נתח דלעת ארוזה (לא משמעותי הגודל)
- 1/2 ראש כרוב
- 3 כוסות גרגרי חומוס קפואים
- 2 גבעולי סלרי עם העלים
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 1 כפית שטוחה כמון
- 1 כפית שטוחה בהרט
- 1 כפית גדושה כורכום
- 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
- מלח ופלפל
- מעט שמן קנולה לטיגון
- קולפים את הבצל וחותכים אותו לרבעים
- שוטפים היטב את הקישואים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים עבים
- קולפים את הגזרים, מסירים את הקצוות וחותכים לאורך לעיגולים בעובי של כ – 1 ס"מ
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים
- קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות גדולות
- קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות גדולות
- מחממים מעט שמן בסיר גדול (מאד) ומכניסים את הבצל. מטגנים כשתי דקות
- מוסיפים את הקישואים, הגזרים, תפוחי האדמה, הבטטה והדלעת, ומטגנים ביחד דקה נוספת
- מוסיפים את הכמון, הבהרט והכורכום, ומערבבים תוך טיגון
- ממלאים את הסיר במים עד ל- 3/4 מגובהו
- מוסיפים לסיר את הכרוב, גרגרי החומוס, הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה
- מביאים לרתיחה, מוסיפים את אבקת המרק, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם
- מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית/נמוכה
- מבשלים כשעה עד שגרגרי החומוס מתרככים והופכים להיות נימוחים