אלי אוליו ירקות
שכחו מפסטות כבדות ועתירות שמנת, לכבוד יום הפסטה הבינלאומי, הקונדיטור תומר אומנסקי מוותר על ההגזמות במתכון למנת פסטה קלילה, פרשית ומלאה בטעמים, שתעבוד עם כל ירק שאתם אוהבים.
למתכון אלי אוליו של תומר אומנסקי>
פסטה זוקיני ולימון
גם אהרוני לקח את הפסטה שלו למקום הפשוט והמנימליסטי, עם מינימום רכיבים, מינימום התעסקות ושילוב טעמים מדוייק בין חומרי גלם ששומרים על טעמם ומרקמם אבל גם יוצרים יחד מנה טעימה להפליא.
למתכון פסטה זוקיני ולימון של ישראל אהרוני>
פסטה ברוטב בצל מקורמל
אם כבר מינימום רכיבים, המתכונאית שיינא גרשוביץ אלופה במתכונים פשוטים, וגם הפעם היא הפתיעה עם מתכון לפסטה ללא גלוטן ברוטב קרמי ומפנק שדורש רק 3 מרכיבים. מנה מרשימה, טעימה, משביעה ואפילו טבעונית.
למתכון פסטה ברוטב בצל מקורמל של שיינא>
פסטה ירוקה
לכבוד יום הפסטה הבינלאומי ירדן הראל בחרה מתכון קצת אחר ממנות הפסטה הקלאסיות שאנחנו מכירים, ויצרה מנה צבעונית וטעימה בשילוב של מרכיבים מעניינים ויוצאי דופן כמו למון גראס וקישוא שעושים שמח בפה.
למתכון פסטה ירוקה של ירדן הראל>
פסטה עגבניות קלאסית
הפעם ריטה גולדשטיין בחרה ללכת דווקא על קלאסיקה, והכינה מנה של פסטה ברוטב עגבניות, כזו שכולם אוהבים ושמככבת אצלה בבית. הכי פשוטה, הכי טעימה ואמנם לוקחת קצת זמן הכנה, אבל לגמרי שווה את זה.
למתכון פסטה עגבניות של ריטה גולדשטיין>
פסטה ללא גלוטן ברוטב רוזה טבעוני
גם המתכונאית רחלי קרוט בחרה במנת פסטה קלאסית יחסית, אבל העבירה אותה כמה שינויים ושדרוגים, שהופכים אותה לא רק לטבעונית, אלא לעשירה יותר בטעמים ובערכים תזונתיים. משביע, מזין ומעל הכל טעים בטירוף.
למתכון פסטה רוזה טבעוני של רחלי קרוט>
פסטה עם שוקיים ברוטב
השף עומר מילר לקח גם הוא את הפסטה לכיוון פשוט וביתי, והכין מנה שחביבה על ילדים ומבוגרים – מנת פסטה פשוטה, מנחמת וטעימה שאפשר להכין מהר ובטוח עם מעט מאוד מרכיבים.
למתכון פסטה עם שוקיים של עומר מילר>
בולונז טבעוני
יעל גולדמן בחרה להכין לכבוד יום הפסטה גרסה משלה לאחת המנות הכי אהובות – פסטה בולונז. מנה מנצחת שמתאימה לכל עונה וכל שעה ביום בגרסה טבעונית לחלוטין. מעולה לארוחת צהריים עם הילדים או בשילוב כוס יין לארוחת ערב רגועה ומפנקת.
למתכון פסטה בולונז של יעל גולדמן>
פסטה אפונה
אנה ארונוב ידועה כחובבת את הקלאסיקה האיטלקית בשם קאצ'ו א פפה – פסטה פשוטה עם המון פלפל שחור ופרמז'ן איכותי.במהלך ההריון היא לא יכלה ליהנות מפסטה רגילה וגילתה תענוג שמעניק את התחושה של פסטה בלי החיטה ובלי הסוכרים.מאז הפכה המנה הזו לקבועה בביתה – פסטה קלילה בלי רוטב כבד ועם תוספות מפתיעות.
למתכון פסטה אפונה של אנה ארונוב>
פסטה א-לה רומאנה
אם תשאלו את יונית צוקרמן ארטישוק משדרג הכל, לכן מה הפלא שלכבוד יום הפבטה הבינלאומי היא בחרה להכין מנת פסטה חגיגית, עם ירקות, ארטישוק והמון שום/
למתכון פסטה א-לה רומאנה של יונית>