עוגת דבש בראש השנה זה חובה, בדיוק כמו עוגת שוקולד בכל יום אחר בשנה, אז מה עם עוגת דבש ושוקולד לגוון את פינת הקינוחים בחגים?
קבלו את המתכון הקליל שלי לעוגה שמשלבת דבש ושוקולד בצורה מושלמת ומצליחה לא להיות מתוקה מדי, אלא לשמור על איזון טעמים נעים בפה עם מרקם אוורירי במיוחד.
-
3 ביצים
-
חצי כוס דבש green
-
כפית קינמון
-
2 כוסות קמח שיבולת שועל
-
שקית אבקת אפייה
-
חצי כוס שמן קוקוס (125 מ"ל) green
-
חצי כוס משקה שקדים (125 מ"ל) או כל נוזל
-
2 כפות קקאו
-
כפית תמצית וניל
- נערבב תחילה רטובים (ביצים, שמן קוקוס, משקה שקדים, תמצית וניל, דבש) ולאחר מכן יבשים חוץ מהקקאו (קמח שיבולת שועל, קינמון)
- נשפוך חצי מהבלילה לתבנית פאי עגולה (או אינגליש קייק) ונוסיף לשאר התערובת את הקקאו
- נערבב טוב טוב ונשפוך מעל
- נעבור עם מזלג כדי ליצור לנו צורת מערבולת
- נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות
- נוציא את העוגה מהתנור וניתן לה להתקרר 10 דקות
- המלצה: לערבב חצי כוס מים עם 2 כפות דבש ולשפוך מעל