סלט קינואה ועדשים מפתיע
שילוב של קינואה בסלט זה לא ממש מקורי, אבל היא סופגת טעמים ומוסיפה מלא ערכים תזונתיים ולכן זה פשוט מתבקש. שילוב שלה עם עדשים יוצר חלבון מלא ומקפיץ את הסלט לרמת ארוחה, ולצידם תמצאו במתכון הנפלא הזה של רחלי קרוט גם כמה ירקות שאולי לא היו הבחירה הטבעית שלכם לסלט, אבל בהחלט יגרמו לכם לחזור אליו שוב ושוב.
למתכון לסלט קינואה ועדשים של רחלי קרוט>
תבשיל קארי, טופו ובטטה
קינואה היא דגן שמהווה בסיס מצויין לתבשילים, סופג אליו טעמים והופך את המנה למשביעה ומקפיץ את הערכים התזונתיים. בגדול אפשר להשתמש בה בכל תבשיל שאתם אוהבים, במקום אורז למשל, אבל אנחנו ממליצים בחום על התבשיל האינדונזי של הבלוגרית שיינא גרשוביץ, שהוא גם נטול גלוטן, גם טבעוני וגם טעים להפליא.
למתכון תבשיל אינדונזי של שיינא גרשוביץ>
פלפלונים ממולאים
כמו אורז, גם קינואה עובדת מצויין בממולאים מפלפלים ועד דלעות, ואפילו עלי גפן. במתכום הקליל הזה הם שודכו שוב לעדשים מה שיוצר מנה עשירה בחלבון, ובתוספת של בצל מטוגן, הרבה עשבי תיבול וכמובן טחינה מלמעלה,קיבלתם מעדן של ממש שאי אפשר להפסיק לזלול.
למתכון פלפלונים ממולאים בקינואה>
קציצות כרובית, קינואה וטופו
קינואה בהחלט עובדת גם כמרכיב מצויין בקציצות, סופגת טעמים של ירקות ותבלינים, מחברת בין הרכיבים ומשדרגת את הערך התזונתי. במתכון המעולה הזה שאנחנו חוזרים אליו כל פעם מחדש, היא משודכת לטופו וכרובי ויוצרת קציצות טבעוניות, עסיסיות, משביעות וטעימות במיוחד.
למתכון קציצות כרובית, קינואה וטופו>
המבורגר טבעוני
כן, גם זו סוג של קציצה, אבל בשרנית הרבה יותר וכזו שתבוא טוב בלחמניה עם כל התוספות ממש כמו המבורגר. אמנם אפשר למצוא היום בחנויות לא מעט תחליפי בשר מוכנים, אבל אם אתם יותר בקטע של להכין בעצמכם, ולדעת בדיוק מה יש בקציצה שלכם, המתכון הזה בול בשבילכם – המבורגר ביתי מחומרי גלם איכותיים שאפשר להכין במחבת או בתנור.
דברים שלא ידעתם על קינואה ועוד טיפים ומתכונים מחכים לכם כאן>