בין אם אתם בעד ארגנטינה או דווקא מעודדים את היריבה, משחקי רבע הגמר של המונדיאל הם מה שכולם ידברו עליו הסופ"ש. ואיך אפשר לצפות בלי איזה נשנוש שיכניס אתכם לאווירה? קבלו מתכון עם טוויסט מפתיע.
ל-14-16 יחידות:
- 450 גרם בצק עלים לל"ג green, מופשר לפי הוראות היצרן
- 2 כפות קורנפלור green
- 2 כפות שמן זרעי ענבים green
- 1 בצל יבש אורגני, קלוף, קצוץ
- 100 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
- 1 פלפל אדום אורגני, קצוץ
- 1 פלפל חריף צ'ילי green, קצוץ (אפשר פחות לפי מידת החריפות הרצויה)
- 3 שיני שום קלופות קצוצות
- 1 פחית שעועית לבנה מבושלת אורגני green (יש לסנן מנוזלים)
- צרור כוסברה אורגני green, קצוץ
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ים אטלנטי green ופלפל שחור
- 1 ביצת חופש אורגני M
- 50 גרם שומשום מלא אורגני
- מטגנים את הבצל בשמן זרעי ענבים עד להזהבה קלה
- מוסיפים את הפלפלים, הפטריות ואת השום וממשיכים לטגן עוד 10 דקות
- מוסיפים את השעועית הלבנה ואת התבלינים ומבשלים עוד כ-7 - 10 דקות, תוך כדי מעיכה קלה, עד שהתערובת סמיכה, בלי נוזלים.
- מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומצננים
- מסירים את הניילון ופותחים את בצק העלים על משטח מקומח במעט קורנפלור
- קורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8-10 ס"מ, וממלאים את מרכז העיגול במלית השעועית, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים היטב את השוליים בעזרת האצבעות (הידיים צריכות להיות יבשות)
- מברישים את המאפה בביצה ומפזרים שפע שומשום מלא
- מכינים באותו אופן את כל שאר המאפים ואופים אותם על תבנית עם נייר אפיה בחום של 180 מעלות, במשך כ-20 דקות או עד שהם זהובים