מנת חג היא מנה שהטעם בה היא כמובן הקריטריון הראשון לבחירה אבל הנראות החגיגית חשובה לא פחות מבחינתי! אין כמו למלא שולחן חג מעוצב ביופי קולינרי שמתאים לחגיגיות של יושבי השולחן ועושה חשק לטעום מכל דבר, לחגוג יחד עם משפחה וחברים ולקבל את השנה החדשה יחד!
-
1 כוס עדשים ירוקות green
-
1 כוס אורז מלא שופרסל green
-
1 בצל קצוץ
-
שמן זית אורגני שופרסל green
-
מלח
-
כמון
להגשה (לא חובה)
-
גרעיני רימון
-
יוגורט
-
נענע קצוצה
- משרים את כוס העדשים במשך חצי שעה בקערה עם מים חמים עד לריכוך כמעט מלא
- בינתיים מחממים שכבה דקה של שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב
- לאחר שהעדשים מתרככות, מוסיפים אותן לבצל ומוסיפים אורז
- מערבבים לתערובת אחידה, מוסיפים כפית מלח וחצי כפית כמון. מערבבים ומוסיפים 3 כוסות מים
- על אש גבוהה מביאים לרתיחה, ולאחר מכן סוגרים את הסיר עם מכסה ומורידים לאש נמוכה (אם המים נספגו והאורז עוד לא מוכן יש להוסיף לפי העין מים) כעשרים דקות על הגז סך הכל
- בהגשה, יש להוסיף חופן גרעיני רימון לקישוט ולטעם חמצמץ שמתפצפץ בפה
*אני אוהבת להגיש לצד גביע יוגורט טבעי עם חופן נענע קצוצה וקורט מלח.