סלטים

ארוחה קלילה חייבת לכלול סלטים מרעננים עם ירקות טריים, הנה כמה סלטים מנצחים:

סלט של אהרוני (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני

סלט עלים וסלק 

אם יש משהו ששף ישראל אהרוני מקפיד עליו זה סלטים – בסלט טוב העלים חייבים להיות פריכים ורעננים, ואת הרוטב מזלפים ממש לפני שמגישים. את המתכון שלו לסלט עלים עם סלקים אפויים, גבינת מוצרלה וויניגרט רימונים אתם חייבים בסוכה שלכם.

למתכון סלט עלים של אהרוני>

סלט קינואה עם ויניגרט תותים (צילום: שיינא גרשוביץ)
צילום: שיינא גרשוביץ

סלט קינואה עם ויניגרט תותים

הסלט הזה של שיינא גרשוביץ הוא כיפי ומרענן, עשיר בחלבון בזכות הקינואה וגם מהיר מאוד להכנה. ומדובר בסלט צבעוני ומטריף שמשלב בין מלוח, מתוק וחמוץ, ויוצר פיצוץ שלטעימים בפה.

למתכון סלט קינואה עם וינגרט תותים של שיינא גרשוביץ>

סלט חסה מתוק של יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן)
צילום: יונית סולטן צוקרמן

סלט חסה מתוק

בסל החסה היחסית קלאסי הזה של יונית צוקרמן הסוד הוא הרוטב הביתי המושלם. פשוט להכנה, ללא חומרים משמרים, מתקתק וממכר. שילוב מושלם בין המרירות של החסה והסלרי למתיקות של הרוטב שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול.

למתכון סלט חסה מתוק של יונית צוקרמן>

סלט פסטה של רחלי קרוט (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

סלט פסטה ללא גלוטן

הארוחה בסוכה יכולה להיות טריקית ודורשת מנות שעובדות בכל טמפרטורה, אז במקום מנת פסטה עם רוטב כבד שמבאס לאכול קר, קבלו את סלט הפסטה של רחלי קרוט שמוכיח שמנת פסטה לא חייבת להיות מושחתת,  ושאפשר לשדרג ולשנות אותו לפי הירקות שיש לכם בבית.

למתכון פסטה של רחלי קרוט>

סלט פסטה בקרם חרדל וקשיו (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

סלט פסטה בקרם חרדל וקשיו

עוד כיוון לסלט פסטה כיפי ומפנק שיכול לעובד גם כמנה טבעונית מעולה בשולחן החג הוא הסלט הזה של ריטה גולדשטיין. הוא קליל אבל גם עשיר מאוד והשוס שלו הוא הרוטב המיוחד שלו – קרם חרדל וקשיו שיוצר עומק טעמים ומרקמים שמשדרג את הסלט.

למתכון סלט פסטה של ריטה גולדשטיין>

לחם טרי

אין קלאסי יותר לארוחה קלילה מאשר לחם טרי ומגוון ממרחים, אם אתם בקטע של לאפות את הלחם בעצמכם הנה שני מתכונים מנצחים:

לחם פקאנים וערמונים של רחלי קרוט (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

לחם פקאנים וערמונים

הלחם המהמם הזה של רחלי קרוט לא דורש יותר מ-5 דקות עבודה, ואפילו לא צריך בשבילו מיקסר או מכשירים מיוחדים. כל מה שאתם צריכים זה כף עץ, סבלנות שהבצק יתפח וסיר שאפשר להכניס לתנור. זהו.

למתכון לחם פאקנים וערמונים של רחלי קרוט>

לחמניות ירוקות (צילום: תומר אומנסקי)
צילום: תומר אומנסקי

לחמניות ירוקות

האורחים בסוכה יעופו על המתכון הזה של תומר אומנסקי ללחמניות אישיות עמוסות בעשבי תיסול, שהן פשוט ביס מושלם, ככה בלי כלום.

למתכון לחמניות ירוקות של תומר אומנסקי>

קציצות ולביבות ירק

מה שטריקי בארוחה בסוכה זה שלא תמיד מתאפשר להגיד אוכל חם, אם יש מאכל שכולם אוהבים ושעובד טוב תמיד – חם מהמחבת או מהתנור, קר מהמקרר או בטמפרטורת החדר, אלו לביבות. ומה שהכי כיף זה שיש המון סוגים ודרכים לגוון בהן ובטוח תמצאו משהו שאתם אוהבים:

קציצות כרובית, טופו וקינואה (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

קציצות כרובית משודרגות

מדובר בביס מושלם לאוהבי הכרובית, אבל לא רק. מה שהכי טוב בקציצות החמודות האלו הן  שהן מנת חלבון מצויינת בזכות הקינואה והטופו  שבהן. בנוסף לשדרוג התזונתי הן גם טעימות בטירוף, וכמובן פרווה ומתאימות לטבעונים מה שהופך אותן למנה מנצחת בשולחן החג שמתאימה לכולם. 

למתכון קציצות כרובית, טופו וקינואה>

לביבות ערוק אפויות (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

קציצות ערוק אפויות

לביבות הירק המטריפות האלו הן אחד המתכונים האהובים ביותר ב-mako green, ובצדק. המתכון מבוסס על קציצות הערוק הללו שמקורן במטבח העיראקי, ובגרסה הזו הן נאפות בתנור במגון להיטגן ובכל זאת יוצרות עסיסיות וממכרות, בהתחייבות.

למתכון קציצות ירק אפויות בתנור>

לביבות קישואים וגבינות (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

לביבות קישואים וגבינות

עוד מתכון ללביבות מנצחות ללא טיגון, שיכולות להתאים גם לנמנעים מגלוטן (רק לשים לב שמשתמשים בשיבולת שועל נטולת גלוטן). פשוטות ומהירות להכנה ובעיקר טעימות בטירוף.

למתכון לביבות קישואים ללא טיגון>

לביבות תירס ללא גלוטן (צילום: ריטה גולדשטיין)
צילום: ריטה גולדשטיין

לביבות תירס ללא גלוטן

עוד פתרון נהגר לנמנעים מגלוטן. הלביבות האלו של ריטה גולדשטיין עשויות מתירס טרי ומשלבות גבינות וירוקים הן פשוט ביס מושלם. אופים בתנור וזוללים בכיף.

למתכון לביבות תירס של ריטה גולדשטיין>

פשטידות ומאפים

כמו הלביבות גם פשטידות ומאפים (בקיצור בצקים) זה משהו שתמיד עובד, ולא חייב להיות חם כדי שנהנה ממנו, כמובן שאנחנו כאן כדי לתת כמה מתכונים חגיגיים עם טוויסט מאוזן:

קיש בצל טבעוני (צילום: דניאל שכטר)
צילום: דניאל שכטר

קיש בצל טבעוני

הקיש הזה הוא לא רק יפה, מרשים וחגיגי הוא גם טעים בטירוף, וחייב לככב על שולחן החג שלכם, בין אם אתם מארחים טבעונים ובין אם לא.

למתכון קיש בצל טבעוני>

מאפה קישואים עם יוגורט, פאסטו וזיתים (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני

מאפה ללא גלוטן של אהרוני

שף ישראל אהרוני התנסה בפעם הראשונה באפייה ללא גלוטן, והתוצאה מרשימה וטעימה  – מאפה עשיר שכולל קישואים, יוגורט, פסטו, זיתים ועוד כל מיני דברים טובים, ושמכינים ממש בקלות ובכלי אחד!

למתכון מאפה קישואים ועוד של אהרוני>

בורקס תרד ללא גלוטן (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

בורקס תרד

רוב האנשים שאנחנו מכירים בחיים לא יגידו לא לבורקס, בטח לא לגרסה הביתי הזו שהיא מאוזנת יותר ומתאימה גם לנמנעים מגלוטן. כאן המילוי הוא תרד וגבינות, אבל אתם לגמרי יכולים ללשדרג ולשנות עם כל מילוי אחר שאתם אוהבים.

למתכון בורקס ללא גלוטן>

לזניה טבעונית (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

לזניה טבעונית

לזניה היא מנה חגיגית ומרשימה שתמיד באה בטוב. בגרסה הזו אין מוצרי חלב  מה שהופך אותה לפרווה ומתאימה לטבעונים, וכן יש כמה רכיבים מפתיעים שמרכיבים יחד רוטב שאתם פשוט חייבים לנסות, מבטיחים שגם אורחים לא טבעוניים יתלהבו.

למתכון לזניה טבעונית משגעת>

לחמניות בואיקוס ללא גלוטן (צילום: בבושקה הפקות)
צילום: בבושקה הפקות

בואיקוס ללא גלוטן

אנחנו פשוט מתים על מנות ביס, ואין מנת ביס מוצלחת מזו – כדורי בצק עם גבינות וזיתים, פשוט, טעים וממכר. טיפ מאיתנו – הם הולכים להתחסל מהר, אז תכינו כמות כפולה.

למתכון בואיקוס ללא גלוטן>