מאפינס גזר קלים להכנה וטעימים שגם הילדים הבררניים ביותר יאהבו. בשל המתיקות המגיעה מרסק תפוחי העץ המתכון אינו דורש כמות רבה של סוכר ולכן מדובר במאפינס בריא יחסית.
ל-12 מאפינס גדולים:
- 1.5 כוסות רסק תפוחים טבעי לא ממותק
- 3 כוסות גזר קלוף ומגורר
- ¾ כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
- 1.5 כפית מחית וניל/ תמצית וניל איכותית
- 1 כוס שמן קנולה
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כוס שיבולת שועל
- 3.5 כפיות אבקת אפיה
- 1/5 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (30 גר' אגוזים)
- 1/2 כפית מלח
- 100 גר' שוקולד מריר
- קולפים ומגררים את הגזרים
- בקערה, מערבבים רסק תפו"ע, שמן, סוכר, ווניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפיה
- מקצצים את השוקולד המריר לצ'אנקים גדולים מאוד (כל קוביה ל-4 חתיכות בערך)
- מפזרים אל התערובת את השוקולד הקצוץ, הגזר ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים עד שהפיזור שלהם אחיד
- מעבירים לתבנית שקעים עם מנז'טים. כדי לחלק את התערובת באופן שווה בין השקעים אפשר להשתמש בכף
- אופים 25 דקות בחום בינוני-גבוה (170-180 מעלות)
טיפים והערות:
- אם אוכלים את העוגות כשהן קצת חמימות השוקולד יהיה רך ונוזלי. אם שומרים אותן בקירור הוא יתקשה קצת.
- המתכון הזה הוא המתכון הבסיסי ביותר ומתאים גם לילדים.
- אפשר לגוון על ידי הוספה של עוד אגוזים, חמוציות, ותבלינים.
- אפשר להחליף חצי מכמות הקמח הלבן בקמח כוסמין או בקמח מלא.
- חשוב לצנן את המאפינס אחרי האפייה על רשת כדי שלא יהיו רטובים מלמטה.
- אחרי שהם מצטננים לגמרי אפשר לארוז בקופסא ולשמור במקרר עד שבוע.