עוגת התפוזים של רחלי קרוט, חברתי לנבחרת שופרסל green, היא עוגה בחושה, אוורירית ומבושמת, מושלמת לשבירת צום ובמיוחד ליד כוס תה צמחים. מצרפת לכן את המתכון שמתאים לכל רגע מנחם שצריך בו לעצור לרגע, לחתוך פרוסת עוגה וליהנות מהקיים ומהנוכח, אולי הניחוח יביא את הסתיו ואת החורף ואת עונת התפוזים אחריו? נחכה בסבלנות...
-
2 ביצים L
-
120 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר
-
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה או סויה
-
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי green
-
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
-
כפית (1/2 שקית) אבקת אפייה
-
קליפה מגורדת מתפוז אחד או מ-2 לימונים (על החלק הדק בפומפיה)
לסירופ:
-
120 מ”ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים green
-
2-3 כפיות סוכר
-
קליפה מגורדת מתפוז או לימון
- מחממים תנור ל-165 מעלות
- מניחים בקערה ביצים וסוכר וטורפים היטב באמצעות מטרפה ידנית
- מוסיפים שמן וטורפים היטב
- מוסיפים מיץ תפוזים, גרידת תפוז ומיץ לימון וטורפים
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהבלילה אחידה
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב (עדיף עם נייר אפייה בחלק התחתון שלה) ואופים במשך 40-50 דקות
- 10 דקות לפני שהעוגה מוכנה מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן מיץ תפוזים, סוכר וגרידת תפוז במשך 10 דקות או עד שהסירופ מצטמצם (חשוב מאוד שהסירופ יצטמצם גם כדי לקבל טעמים עמוקים יותר וגם כדי שהוא לא יהיה נוזלי מדי ויפיל/יציף את העוגה)
- מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ (בכללל הסירופ) כולל גרידת התפוז
-
טיפ מיוחד של רחלי - יש לחתוך את העוגה רק כשהיא קרה לחלוטין!