מתכון לרולדת שוקולד וקצפת כמו של פעם, הכי פשוטה והכי טעימה עם דובדבנים ותאנים.
לבצק:
- 4 ביצים בגודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
-
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
-
קורט מלח
-
70 גרם קמח ללא גלוטן שופרסל green / קמח רגיל (חצי כוס)
-
40 גרם אבקת קקאו (כרבע כוס)
-
3 כפות שמן קנולה
לקרם:
-
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
-
200 גרם גבינה לבנה
-
80 גרם אבקת פודינג וניל
-
אופציה: כף אבקת סוכר
לציפוי: (לא חובה)
-
250 שמנת להקצפה 38%
-
כף אבקת סוכר
-
כף אבקת פודינג וניל
-
בקערת מיקסר נקציף את החלבונים עם קורט מלח וחצי כוס סוכר עד לקבלת קציפה יציבה (מרנג)
-
בקערה נפרדת נערבב את החלמונים עם רבע כוס הסוכר שנשארה והשמן
-
מאחדים בין תערובת החלבונים לתערובת החלמונים בתנועות קיפול
-
מנפים פנימה את הקמח ואבקת הקקאו ומאחדים
-
מעבירים את המסה לתבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומשטחים היטב
-
אופים את הרולדה ב-170 מעלות טורבו 12-15 דקות
-
לאחר האפייה מכינים נייר אפייה נוסף עם מעט אבקת קקאו או אבקת סוכר עליו והופכים על הנייר את הרולדה
-
מסירים בעדינות את נייר האפייה שעליו נאפתה הרולדה, ולוקחים את הרולדה עם נייר האפייה החדש על מגבת ומגלגלים בעדינות. מחכים מספר דקות
-
מכינים את הקרם: מקציפים את כל החומרים ביחד לקציפה יציבה. ניתן להוסיף לקרם שברי עוגיות, כפית אבקת נס קפה, כף מחית פיסטוק או כל מחית טעם שתרצו
-
לאחר מספר דקות פותחים את הגליל וממלאים אותו בקרם. מגלגלים את הרולדה ומעבירים אותה להתייצבות של מספר שעות במקרר (ניתן גם להקפיא)
-
ניתן לקשט בקצפת, פירות טריים, שוקולדים וכו'