פיצה בפסח? כן! והיא מגיעה עם בצק רך וטעים במיוחד שמכינים מ- לא תאמינו – בטטות. טוב, אין לי ספק שזה הולך להיות הלהיט החם (תרתי משמע) של החג הזה, ואת זה אתם בטח לא הולכים לפספס.
ההכנה היא קלה בצורה מביכה: מועכים בטטות לפירה, מערבבים עם שאר החומרים ומשטחים בתבנית. לאחר אפייה קצרה מורחים ברסק עגבניות, מפנקים בתוספות, ושולחים שוב לתנור. תוך זמן קצר מתקבלת פיצה מבעבעת וטעימה במיוחד, שאני די משוכנעת שגם לאחר החג תשמחו להכין, ובטח כל מי שעד היום התנזר מפיצה עקב רגישות לגלוטן.
לבצק:
- 2 בטטות גדולות
- 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- 1 שן שום כתושה
- כפית שטוחה מלח
לרוטב העגבניות:
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות מים
- 1 כף שמן זית
- כפית שטוחה אבקת שום
- חצי כפית מלח
לתוספות:
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- בצל סגול פרוס
- עגבניות שרי
- וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים (פטריות, בצל מטוגן, פלפלים וכד')
- שוטפים היטב את הבטטות ומרככים אותן במיקרוגל
- קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה. מעבירים לקערה
- מערבבים עם שאר המרכיבים של הבצק, ומשטחים על גבי נייר אפייה משומן, שמונח על תבנית התנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות
מחפשים מתכונים כשרים לפסח? היכנסו> - מוציאים מהתנור, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים את הבצק האפוי מהאמצע כלפי חוץ, תוך שמשאירים את השוליים שלו ללא רוטב
- מפזרים את הגבינות על הרוטב ואת התוספות על גבי הגבינות
- מגביהים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את הפיצה לתנור לאפייה נוספת של עוד 15 דקות, עד שהגבינות נמסות ומתחילות להזהיב מעט. מגישים ומתעלפים מהיופי והטעם