- 800 מ"ל מים קרים
- 1 ק"ג קמח ללא גלוטן green
- ⅓ 5 כפות סוכר
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שמרים יבשיים
- ⅓ כוס שמן
- 1 כף מלח
להכנת הבייגלים:
- 1 כף סודה לשתיה בסיר מים
-
מערבבים בקערת מיקסר מים, סוכר, דבש ושמרים. מניחים לשמרים להתחיל לתסוס במשך 10 דקות.
מוסיפים קמח ומתחילים ללוש במהירות נמוכה -
ממשיכים ללוש תוך כדי שמוסיפים שמן. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ורק בסוף מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה
-
מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-15 חתיכות בגודל שווה, כ-120 גרם ליחידה
-
מרדדים כל חתיכה לגליל ארוך, באורך של כ-30 ס"מ ומעצבים לצורת בייגל שאוהבים
-
מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבות יבשות ומתפיחים 45 דקות
-
מחממים תנור ל-200 מעלות
-
ממלאים סיר במים, מוסיפים סודה לשתייה וnביאים לרתיחה
-
מכניסים כל פרצל למים הרותחים ומבשלים דקה מכל צד
-
מוציאים את הבייגל מהמים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
-
מפזרים מעל שומשום או מלח גס
-
אופים את הבייגלים כ-25 דקות או עד להזהבה