פסח עוד רגע כאן וחברי נבחרת green כבר בשיא האחרונות. לכבוד החג נפגשות ליקי רוזנברג וישראל אהרוני והכינו יחד מנת אורז בוכרית מסורתית שמככבת אצלם בשולחן החג, ועכשיו יכולה לככב גם בסדר שלכם.
למנה צמחונית ניתן להכין ללא הבשר.
-
3 כוסות אורז יסמין
-
שליש כוס שמן זית
-
1 בצל קצוץ
-
150 גרם בשר כבש שמן קצוץ לפיסות קטנות
-
1 כף גרגירי כמון
-
פלפל ירוק חריף קלוי, קצוץ דק
-
קליפה מגורדת בלימון אחד
-
מלח, פלפל גרוס (והרבה)
-
3 צרורות כוסברה קצוצה
-
1 צרור שמיר קצוץ
-
5 בצלים ירוקים קצוצים
-
כוס דובדבנים מיובשים
-
שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, כמון, פיסות הבשר, עד שהם משחימים יפה. ממליחים ומפלפלים מעט
-
מוסיפים את הירוקים הקצוצים והפלפל החריף ומטגנים תוך עירבוב כדקה
-
מוסיפים את האורז, דובדבנים, מלח ופלפל, מגרדים פנימה קליפת לימון
-
מערבבים את האורז לסיר, עם הירוקים הקצוצים, מלח (בערך כפית מלח לכל כוס אורז) ופלפל שחור גרוס בנדיבות ומערבבים כדקה
-
מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי ומבשלים על להבה גבוהה כעשר דקות, מערבבים מידי פעם, עד שרוב המים מתאדים
-
עורמים את האורז לערימה במרכז הסיר, ובעזרת ידית של כף עץ עושים חורים עמוקים באורז עד התחתית כדי שישמשו כ"ארובות" כך שהאדים העולים מתחתית הסיר יבשלו את האורז
-
מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה מאד 45 דקות
-
מכבים את האש ומחכים עשר דקות לפני הפתיחה
-
פותחים את הסיר, מערבבים את האורז במזלג כדי שיהיה אוורירי