אין כמו עוגות שוקולד לשמח לבב אנוש, אך ישנם רבים שאינם יכולים ליהנות מהן וזאת מסיבות אלו ואחרות שבגינן הם ממעטים לצרוך אותן, שלא לומר – נמנעים.
לטובת אלה נולדה העוגה השוקולדית שלפניכם, שאף שלא תמצאו במרכיבים שלה טיפה אחת של קמח או תוספת של סוכר היא גם יפה וגם טעימה.
על הטעם השוקולדי אחראית אבקת קקאו משובחת ואילו המתיקות שלה מגיעה מרסק תפוחים ללא סוכר ומעט ממתיק מלאכותי.
ואם כל זה לא מספיק, אז היא גם סופר מהירה להכנה וכוללת אך ורק חמישה מרכיבים בלבד. התוצאה רכה ועסיסית, כשאחרי לילה במקרר היא משתבחת אף יותר..
- 4 ביצים
- 1/2 כוס סוכר או תחליף סוכר (מהסוג שמחליף סוכר ביחס של 1:1)
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 100 גרם חמאה
- 226 גרם (2 מיכלים) של רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- מקציפים את הביצים במיקסר יחד עם תחליף הסוכר במשך חמש דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- ממיסים את החמאה במיקרוגל ומוסיפים לתוכה את הקקאו
- מערבבים עד לקבלת קרם חלק
- מוסיפים את קרם הקקאו לקצף הביצים ומערבלים עד שהתערובת הופכת להיות בצבע שוקולדי אחיד
- מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים לתערובת אחידה
- יוצקים את התערובת הנוזלית לתבנית מלבנית בגודל של 18*25 ס"מ, שמכוסה בנייר אפייה
- אופים בחום של 150 מעלות, כ-40 דקות עד אשר העוגה יציבה
- מצננים בטמפרטורת החדר, ושומרים במקרר
- למי שחייב, אבל ממש לא יכול לוותר על הקרם שלו בעוגה, ניתן להכין ציפוי כך:
- 100 גרם שוקולד ללא תוספת סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15%
ממיסים יחד במיקרוגל תוך ערבוב לסירוגין עד לקבלת קרם חלק.
לקישוט – מגרדים מעל הקרם מעט שוקולד מריר ללא תוספת סוכר.