לפולנטה:
- ½ כוס קמח פולנטה
-
1 כוס חלב
-
1 כוס מים
-
20 גרם חמאה
-
½ כפית מלח
לתבשיל:
- 2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות
-
½ כפית מלח
-
½ כפית פלפל
-
1 כפית סוכר
-
2 סלסלות פטריות שמפיניון/פורטובולו (כ-400 גרם)
-
1 שן שום כתושה
-
קורט רוזמרין
-
קורט אורגנו
-
1 עגבניה טרייה חתוכה לקוביות
-
½ כוס עדשים ירוקות
- בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצלים כ-20 דקות, עד שהם זהובים-שחומים
- מוסיפים מלח, פלפל, סוכר ואת הפטריות
- מטגנים כ10-15 דקות עד שהפטריות רכות ומוכנות ואין כמעט נוזלים בסיר
- בסיר בינוני שמים עדשים ו-2 כוסות מי ברז. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10-20 דקות עד שהעדשים ״נגיסות״ ולא רכות מדי. חשוב לטעום מדי פעם ולשמור על הסיר. מסננים את העדשים מהמים
- מוסיפים את העדשים לסיר של הבצל והפטריות, מוסיפים שום, רוזמרין ואורגנו ומערבבים כשתי דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
מחפשים מתכוני דגים חדשים וטעימים? היפטריות פורטובלו במילוי פולנטה>כנסו > - סמוך להגשה מכינים את הפולנטה: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים וחלב עם המלח והחמאה
- שופכים את קמח הפולנטה בעדינות, בצורת זרזיף דק לתוך הסיר ומערבבים בעזרת מטרפה ללא הפסקה
- ממשיכים לערבב עד שהפולנטה מתגבשת לכדי דייסה נוזלית
- מעבירים מיד את הפולנטה לצלחות ומסדרים בעיגול. מניחים על הפולנטה את התבשיל ומקשטים בקוביות עגבנייה טרייה