מצרכים:
- 100 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
- 150 מ"ל (חצי כוס ועוד 2 כפות) מים רותחים
- 2 חלמונים L, בטמפרטורת החדר
- 20 גרם (2 כפות שטוחות) קקאו, מנופה
- 65 גרם (שני שליש כוס) שקדים טחונים
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית תמצית שקדים, או לפי הטעם
- 4 חלבונים L, בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
מתכונים מאוזנים מופחתי סוכר מחכים לכם כאן>
לעיטור:
- 30 גרם (שליש כוס) שקדים פרוסים, לעיטור
- אבקת סוכר, לפידור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את השוקולד הקצוץ לקערה בינונית, יוצקים מעל מים רותחים ומערבבים לתערובת חלקה, מצננים מעט
- טורפים לתוך השוקולד המומס חלמונים, קקאו, שקדים טחונים, אבקת אפייה ותמצית שקדים וטורפים לבלילה חלקה
- בקערת מערבל חשמלי מקציפים חלבונים ומלח לקצף בהיר וקליל, מוסיפים סוכר בהדרגה ומקציפים כמה דקות נוספות עד לקבלת קצף יציב
- מקפלים את קצף החלבונים בהדרגה לבלילת השוקולד ומשטחים בתבנית 22-24 ס"מ, מפזרים מעל שקדים פרוסים
- אופים את העוגה 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים, מצננים היטב. מנפים על העוגה אבקת סוכר לפני ההגשה