-
1 חבילה עלי תרד בייבי
-
4 כפות שמן זית פרמיום
-
1 בצל גדול קצוץ דק
-
כפית מלח דק
-
כפית פלפל שחור גרוס במיכל
-
300 גרם גבינה מלוחה מגוררת ( אם אין נשתמש בגאודה)
-
100 גרם פרמזן מגורר
-
1 חלמון ביצה L
-
תרסיס שמן זית לעבודה עם הבצק
לבצק:
-
1/2 כוס מים רותחים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת אפייה
-
120 גרם חמאה מומסת
-
500 גרם תערובת קמח רב תכליתי ללא גלוטן green
-
3 ביצים L
לציפוי:
-
1 ביצה L
-
שומשום
- במחבת רחבה מניחים שמן זית ובצל, מטגנים עד להזהבה ומוסיפים תרד, מלח ופלפל
- מטגנים כ- 3 דקות נוספות, מסירים מהאש, מסננים נוזלים ומצננים
- מערבבים מים רותחים, מלח, סוכר, אבקת אפייה, חמאה מומסת, קמח וביצים
- מערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים במקרר מכוסה כ- 20 דקות
- אל תערובת התרד והבצל מוסיפים חלמון, פרמזן וגאודה. מערבבים
- משמנים משטח עבודה
- מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק
- מניחים מהמלית לאורך העלה ומגלגלים
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. בעזרת סכין פורסים כל 3-4 ס"מ
- מברישים בביצה ושומשום ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות