מצרכים ל-9 לחמניות:
- בצק מקדים (רביכה):
- 3 כפות מים
- 3 כפות חלב אורגני
- 2 כפות קמח ללא גלוטן
לבצק:
- ½ 2 כוסות קמח ללא גלוטן
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח ים אטילנטי
- ½ כוס חלב אורגני פושר
- ¼ כוס סוכר
- 1 ביצה
- ¼ כוס חמאה מומסת
- 1 כף חלב אורגני להברשה
-
מכינים את הבצק המקדים: מערבבים בסיר קטן את כל מרכיבי הרביכה עד שאין גושים בכלל
-
מבשלים את העיסה על אש קטנה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבלת רביכה סמיכה מאוד. מורידים מהאש ומצננים
-
מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר מלח, קמח, סוכר ושמרים לפי הסדר
-
מוסיפים ביצה, חמאה מומסת, חלב ואת הרביכה שהתקררה לחלוטין.
-
לשים את הבצק על מהירות בינונית 5 דקות. מתקבל בצק רך ומעט דביק
-
מעבירים את הבצק לקערה משומנת משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק הופך נפוח יותר וקפיצי למגע. אך לא מכפיל את נפחו
-
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מוציאים לו את האוויר וחותכים ל-9 חתיכות שוות בגודלן (פחות או יותר)
-
מעצבים כל חתיכת בצק לכדור, ומעבירים לתבנית מלבנית משומנת קלות, במרווחים
-
מכסים את התבנית במגבת ומניחים ללחמניות לתפוח במשך שעה. בנתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות
-
מברישים את הלחמניות התפוחות בחלב ואופים 20-25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות