מחפשים רעיון יצירתי לארוחת צהריים? מאיה דרין מציעה לכם מתכון מעניין לחזה עוף בתבלינים בליווי בצל מטוגן ופלפלוני סוויט בייט מטוגנים. דרין היא שפית, עיתונאית קולינריה, יועצת ומפיקת תוכן קולינרי. בין היתר, היא משמשת כתבת מדורי המתכונים והאוכל בעיתון "ישראל היום", היועצת הקולינרית של תכנית הטלוויזיה ״מאסטר שף״, מובילת מיזמים גסטרונומיים ומנחת סדנאות קולינריה. המתכון מיועד ל-4 סועדים.

הרכיבים:

500 גרם עוף

1 כוס רוטב ברביקיו מוכן

3 כפות שמן קטו-אויל

2 יח׳ בצל גדול קלוף וחתוך לרצועות דקות

12 יח׳ פלפלונים צבעוניים קטנים

חופן עליי כוסברה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לטיגון הפלפלונים:

שמן קטו-אויל בכמות לטיגון עמוק

להגשה:

טורטיות

אופן ההכנה:

מחממים מחבת ברזל כבדה עם כף שמן קטו-אויל, מניחים את נתחי העוף, מתבלים במלח ופלפל וצולים במשך כשלוש דקות.

הופכים את נתחי העוף ויוצקים מעל רוטב ברביקיו וממשיכים לצלות על אש גבוה במשך כשלוש דקות נוספות.

מסירים את העוף מהמחבת.

באותה מחבת עם שאריות הרוטב מוסיפים שמן קטו-אויל ומטגנים בו את הבצל עד שמתקרמל.

מחממים שמן קטו-אויל לטיגון עמוק עד שמתחילים לעלות מהמחבת מעט אדים לבנים (זה הסימן שהשמן הגיע ל-160 מעלות - הטמפרטורה המומלצת לטיגון והוא חם דיו להכנסת הקציצות) ומטגנים בו את הפלפלונים הקטנים עד שמשחימים.

מוציאים מהשמן, סופגים שאריות שמן ומתבלים במלח.

מגישים את נתחי העול בליווי הפלפלים, הבצל והטורטיות.