אם הטיסות לחו"ל כרגע פחות נגישות לכם, אפשר להרגיש לרגע בארץ המגף עם הכנת מנה שהיא קלאסיקה איטלקית. המתכון למנה הנפלאה הוא של מאיה דרין, שפית, עיתונאית קולינריה, יועצת ומפיקת תוכן קולינרי, ומי שכותבת את מדורי המתכונים והאוכל בעיתון "ישראל היום", מייעצת קולינרית לתכנית הטלוויזיה "מאסטר שף", מובילה מיזמים גסטרונומיים ומנחה סדנאות קולינריה. המתכון מיועד ל-6 סועדים.

הרכיבים:

12 פרוסות חציל בעובי 1 ס"מ

6 עגבניות

200 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2 עלי בזיליקום קצוצים דק

2 כוסות רוטב עגבניות בסיסי

1/2 כוס שמן קטו-אויל

מלח לפי הצורך

פלפל שחור טחון גס 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את פרוסות החציל בשמן לטיגון משני הצדדים ומתבלים במעט מלח ופלפל.

מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומסדרים בה את הפרוסות בשכבה אחת. אופים 20 דקות בתנור, מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר (לא מכבים את התנור).

מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה וגבינת הפרמזן, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מסדרים בתבנית אפיה עמוקה 6 פרוסות חציל. על כל פרוסה מניחים רבע מתערובת הגבינות + 2 כפות גדושות רוטב עגבניות, מכסים עם פרוסת חציל נוספת, כך שנוצרים שישה כריכים.

מורחים למעלה שכבה דקה של תערובת הגבינה.

חותכים את חלקן העליון של העגבניות ומניחים אותן כמכסה מעל החצילים, מושחים במעט שמן קטו-אויל. ויוצקים מעט רוטב עגבניות מסביב.

מכסים בנייר אלומיניום, ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך 15 דקות.

מסירים את רדיד האלומיניום וצולים במשך 10 דקות נוספות. 

כשתפתחו את התנור יצאו ממנו אדים לבנים, זה טבעי, שמן קטו-אויל מתאדה בחום ומוציא אדים לבנים וחסרי ריח. למעשה, הריח העיקרי שתריחו הוא ריח האוכל - חצילים, עגבניות וגבינות ולא ריח של שמן שרוף כבשמנים אחרים בתנור.