תבשיל קארי טופו ובטטה של שיינא גרשוביץשיינא נזכרת בטיול לאינדונזיה ומכינה מנה צמחונית באווירה חורפית, של חופש חום והתחלות חדשות
שיינא גרשוביץ
| מגזין שופרסל
| פורסם 12/01/21 16:01
צילום: שיינא גרשוביץ
|
באווירה חורפית, בחרתי להכין מנה שהייתי אוכלת המון באינדונזיה. בגלל ששמרתי כשרות הייתי אוכלת אך ורק מנות צמחוניות. המנה הזו בעיקר מזכירה לי אווירת חופש וחום, אווירה של עצמאות ודרך חדשה. מאז שחזרתי לארץ אני מכינה אותה בחילופי העונות, עם תחושה בלב של עונה חדשה שמתחלפת. מנה שלוקחת אותי אחורה לטעם החם, המתוק והחופשי שהרגשתי אז. המצרכים :
אופן ההכנה:1 תחילה נכניס את הבטטה לתנור עם שמן זית למשך 25 דקות בחום של 180 מעלות. 2 במקביל נבשל את הקינואה: בסיר קטן נשים את הקינואה ומיד לאחר מכן את המים. נכסה ונבשל למשך 15 דקות על אש בינונית. 3 קארי: נטגן את הפטריות ונוסיף את הטופו עד ששניהם נהיים שחומים (תוך כדי ממליחים). נוסיף את הבטטה ואת הגרגרי חומוס. מנות עיקריות טבעוניות מחכות לכם כאן> 4 מיד לאחר מכן נוסיף את נוזל הקוקוס והקארי. נערבב וניתן להם להתבשל על אש בינונית למשך 5 דקות עד שהרוטב מצטמצם. 5 מניחים מעל הקינואה. בתאבון, מקווה שהמנה תצליח להעביר לכם את התחושה המלטפת והמנחמת שהיא מייצרת אצלי ❤️ |