מוכנה לחורף: מרק עגבניות של ירדן הראלאמנם החורף בישראל נוטה יותר לכיוון הסתיו, אבל מבחינת ירדן אין משהו חורפי ומנחם יותר ממרק עגבניות, גם צבעוני וגם משביע
ירדן הראל
| מגזין שופרסל
| פורסם 12/01/21 14:59
צילום: ירדן הראל
|
חורף בשבילי זה מרק. מהריחות שעולים בבית וממלאים את החלל עד למנה העשירה בטעמים שמתקבלת בצלחת, שרוצים עוד ועוד ממנה וממרק גם אפשר ליהנות בלי להרגיש כבדים. גם שהחורף השנה הוא יותר בסימן סתיו, אני נהנית למלא סיר בכל טוב, שמספיק, משביע ומזין את כל המשפחה. הפעם בחרתי במרק צבעוני ומנחם שאני אוהבת במיוחד. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מטגנים קלות בסיר בעזרת שמן הזית את שיני השום וחצי בצל קצוץ 2 לאחר הטיגון מוסיפים את 2 קופסאות השימורים של העגבניות, 4 כוסות מים, רסק העגבניות, המלח והאורגנו, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה 3 לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית - נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל במשך 20-25 דקות מרק שעועית צהובה עם עגבניות של רחלי קרוט> 4 טוחנים את המרק בעזרת בלנדר טוחן מוט (מי שלא אוהב שהמרקם חלק לחלוטין יכול לטחון חלקית ולהשאיר חתיכות) 5 מוסיפים את האורז ואגוז המוסקט ומבשלים על אש בינונית - נמוכה כעשרים דקות נוספות 6 אם יש לכם כבר אורז מוכן אפשר להוסיף אותו ולבשל דקות בודדות בלבד ולא עשרים 7 לסיום, כשהמרק כבר בקערות, כדאי לזלף טחינה ולהוסיף גרעיני דלעת לקראנצ׳יות, שיהיה גם טעים וגם יפה! |