מרק שעועית צהובה ועגבניות של רחלי קרוטמה צריך בשביל מנה חורפית מנצחת? אם תשאלו את רחלי התשובה היא 3 מצרכים- עגבניות, בצל ושעועית. התבשיל הזה הוא מנה בפני עצמו והולך מעולה גם עם תוספת של אורז, פתיתים או אפילו פירה
רחלי קרוט
| מגזין שופרסל
| פורסם 12/01/21 12:23
צילום: רחלי קרוט
|
לפעמים זה לא נתפס ש-3 מצרכים עיקריים הופכים למנה אחת, כל כך טעימה. כזאת שיש בה את הבית, את הריח של החורף , את החמימות וההבטחה שיהיה בסדר, ושאולי אפילו ירד גשם בקרוב. המון בצל, עגבניות מרוסקות ושעועית צהובה - זהו. קצת תיבול ויש לכם תבשיל נהדר, שהוא גם בריא וגם טעים, כזה שכיף להגיש מעל אורז או פתיתים ואפילו ככה לבד קצת כמו מרק. אצלנו במשפחה אמא שלי מכינה אותו בעיקר בימי שישי, ולרוב יתלווה אליו פירה שאבא שלי אחראי על מעיכתו וקציצות עוף עם מעטפת קראנצ'ית. עכשיו דמיינו את שלושתם יחד ותקבלו ארוחה שכל כולה בית. המצרכים :
תוספות (לא חובה)
אופן ההכנה:1 חותכים את הבצלים לקוביות בגודל 1 ס"מ 2 בסיר בינוני מטגנים את הבצלים עד ריכוך. חשוב לטגן על אש נמוכה-בינונית וסבלנות עד שהבצל רך 3 מוסיפים פפריקה ומלח ומטגנים עוד 2 דקות מרק בישרה - מתכון למרק אפונה חורפי טבעוני> 4 מוסיפים עגבניות מרוסקות ו-2 כוסות מים רותחים ומבשלים ביחד במשך 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה ואפשר גם מייפל אם אתם אוהבים פחות חמצמץ 5 מוסיפים את השעועית ומבשלים ביחד במשך 30 דקות או עד שהיא רכה |