כבר כמה שנים ששקמה יעקבי היא השם הכי חם בעולם האוכל הטבעוני, אין טבעוני שלא מכין את המתכונים שלה, והבלוג שלה TIVONEAT זכה בשנה שעברה כבלוג הטבעוני האהוב ביותר במצעד האוכל הטבעוני של mako green וטבעוני טעים. באינסטגרם יש לה יותר מ-60 אלף עוקבים, ולסרטוני הטיקטוק שלה יש מאות אלפי צפיות. היא אפילו הספיקה להגיע לטלוויזיה, כשמתכון שלה כיכב בפרק של העונה האחרונה של חתונה ממבט ראשון.
אז לכבוד יום הטבעונות שחל ממש היום (1.11) ביקשנו ממנה לשתף איתנו את הטיפים הכי שווים והכי חשובים שלה למטבח הטבעוני, שיהפכו גם עבורכם את הבחירה בטבעונות לקלה יותר. מוכנים? קבלו:
- דואגים שתתגעגעו לכל מיני מוצרים? תמיד שווה וכדאי לבדוק אם מוצר שעל פניו הוא ממש לא טבעוני הוא במקרה טבעוני. לדוגמה – ידעתם שלוטוס ואוראו הם מוצרים טבעוניים לחלוטין? יסססס
- בהמשך לזה, בסופרים תמיד שווה לבדוק אם יש מוצרים טבעוניים גם במחלקות הרגילות. כך תגלו לדוגמה שממש ליד החמאה הרגילה יש חמאה טבעונית (לא מרגרינה, חמאה!) וליד היוגורט הרגיל יש גם יוגורט טבעוני וגם גבינה לבנה טבעונית ובשר טחון טבעוני במקררים וקבבים וגלידות ושמנת בישול ושוקולד למריחה טבעוני ועוד ועוד ועוד.
- באיזה חלב בוחרים? בניגוד לחלב פרה, חלב מין הצומח יש בשפע של מרקמים טעמים וחומרי גלם שונים וכל אחד יכול להתאים ולשדרג מנות ומתכונים. לדוגמה: חלב סויה מתאים לעוגות ובצקים בזכות החלבון; חלב שיבולת שועל מתאים למרקמים סמיכים בזכות העמילן וחלב שקדים וכל חלבי האגוזים מעולים במאפים בזכות המתיקות העדינה.
- אם כבר חלב, שימו לב איך אתם מאחסנים אותו – חלב סויה או כל חלב טבעוני אחר מומלץ לשמור בחלק האחורי של המקרר ולא בדלת המקרר, למה? כי דלת המקרר נפתחת המון פעמים ביום והבדלי הטמפרטורה יכולים לגרום לחלב להתקלקל מהר יותר. במאחורה של המקרר החלב מוגן וקריר כל הזמן ונשמר,פתוח או סגור, הרבה יותר טוב.
- ירקות קפואים זה משנה חיים! ולא רק ירקות, תמיד יש לי במקפיא ברוקולי קפוא, כרובית קפואה, אפונה וגזר, שעועית, גרגירי חומוס, עדשים ירוקות וכו וכו מוכנים לאכילה. רק צריך להוסיף למנות והאוכל מוכן צ׳יק צ'ק.
- מחבת נונסטיק איכותית זה מצרך מאסט בכל מטבח, אפשר להכין עליה כל דבר שמתחשק בלי טיפת שמן וכלום לעולם לא נדבק – מעולה לכל סוגי הבלילות הטבעוניות שבגלל שאין בהן ביצים לפעמים נוטות להדבק יותר למחבת.
- השתמשתם בטופו ובמתכון כתוב להשתמש רק בחצי חבילה? מה עושים עם החצי הנותר? חותכים לקוביות ומקפיאים! טופו עובר הקפאה מעולה וזה אפילו משפר את המרקם שלו. פעם הבאה שתרצו תוכלו להוסיף את הקוביות הקפואות לתבשילים מוקפצים ועוד.
- טחינה, שזה חומר גלם שמשתמשים בו הרבה במטבח הטבעוני, נוטה להתגבש לגוש קשיח לחלוטין בתחתית וכמעט לא ניתן לשימוש. מה עושים? מאחסנים חלק מהזמן את הטחינה הפוכה כשהיא עומדת על הפקק! ככה ההתגבשות תמנע והמוצקים והשומן של הטחינה תמיד יהיו מעורבבים.
- - תמיד שמרו במזווה חבילה אחת של רסק תפוחים בגביעים קטנים. רסק תפוחים הוא אחד מתחליפי הביצים הכי נפוצים שיש במיוחד באפייה. הגביעים הקטנים מתאימים בול לתחליף של 2 ביצים וככה תוכלו תמיד להכין עוגה בצק שמרים או כל מתכון דומה טבעוני שבא לכם!
- הכנתם מתכון טבעוני ויצא לכם טעים בטירוף? אם יש לכם אופציה אל תגלו לאלו שטועמים שזה טבעוני ;) תמיד כיף שאנשים עפים על מתכון ורק אחר כך להגיד להם שזה טבעוני ולראות את התדהמה!