אם אתם מתגעגעים לדגים המתכון הבא, טופו־ים או חריימה טבעוני, אם תרצו, יענה לכם על הצורך. הסוד למתכון הוא האצות שנותנות למנה את הטעם של הים.
רכיבים ל-4 מנות:
- 300 גרם טופו חתוך לרצועות עבות
- 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
- 8 שיני שום כתושות
- 2 אצות סושי (נורי) חתוכות קטן
- 1 כפית אבקת מרק טבעי
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כפית פפריקה חריפה למי שאוהב חריף
- 1 כפית מלח
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושל או אפונה קפואה
מרק מיסו טבעוני ב-5 דקות הכנה>
אופן ההכנה:
1. במחבת נון סטיק מטגנים את הגמבה יחד עם השום אבקת המרק הפפריקות והמלח. אם צריך נוזלים מוסיפים קצת מים
2. אחרי חמש דקות מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד שתי דקות
3. מוסיפים את הטופו האצות והחומוס או האפונה. מכסים במים עד לכיסוי מלא ומכסים במכסה. מבשלים על אש בינונית למשך 20 דק
4. לאחר 20 דקות מנמכים את האש, מורידים את המכסה ומבשלים עשר דקות נוספות על אש קטנה עד לאידוי חלקי של הנוזלים
טיפ קטן: התבשיל אפילו טעים יותר יום למחרת