אחרי שהביאו לישראל את ה'ויגן פסט' הראשון בשנת 2019, בו לקחו חלק כ-50 אלף מבקרים ביומיים בלבד חוזר השנה פסטיבל הטבעונות של ויגן פרנדלי לתל אביב, ובגדול. הפעם, ייערך הפסטיבל הטבעוני במשך 3 ימים רצופים (7-9 ביוני), בפארק שרונה. בכל יום, יפעל המתחם בין השעות 17:00 עד 23:00.
במסגרת הפסטיבל, צפויים המבלים ליהנות ממגוון רחב של פעילויות במתחמים השונים שיוקמו במדשאות רחבות הידיים של פארק שרונה: ביניהם יותר מ-100 דוכני מזון ומסעדות טבעוניות, שיציעו מנות מוכרות לצד מנות חדשות וייחודיות במחירים נוחים לכל כיס וכן מתחמי פעילות שונים ומגוונים, שהפעילות בהם תיערך בחינם לקהל הרחב.
הפסטיבל כולל גם מתחם בישול אשר יפעל לאורך כל ימי ובו יתקיימו סדנאות בישול ייחודיות בהובלתם של שפים ובלוגרים מוכרים, שיבשלו מול הקהל מנות איטלקיות, סושי טבעוני, קינוחים טבעוניים מושחתים, קינואה- ומה עושים איתה? ואף סדנה ייחודית שתעסוק בחלבון ואיך מטפלים בו נכון. גם ההשתתפות בסדנאות היא חופשית וללא עלות.
בין הסדנאות הרבות תוכלו למצוא שלוש מרגשות במיוחד – במסגרת שיתוף הפעולה עם שופרסל green, מנותני החסות של האירוע, יגיעו שלושה חברי נבחרת green להעביר סדנאות ייחודיות:
- ביום שלישי ה-7.6 בשעה 19:10 תגיע לסדנה המתכונאית יונית צוקרמן הלא היא מלכת המטבח, ותלמד איך מכינים קוסקוס וקציצות טבעוניות ברוטב עגבניות וזיתים
- ביום רביעי ה-8.6 בשעה 20:00 יגיעו למתחם השף ישראל אהרוני וביתו תמרה אהרוני, בלוגרית אוכל בעצמה, שיכינו יחד תבשיל ירקות וחומוס ברכז רימונים על אורז עם עדשים ותבלינים
- ביום חמישי ה-9.6 בשעה 20:00 יגיע לסדנת אפייה טבעונית השף קונדיטור תומר אומנסקי, שילמד אתכם להכין מאפה פילו תפוחי עץ עם קציפת קוקוס ופוקאצ'ת תבלינים עם אנטיפסטי וסלט ירוק
בנוסף לסדנאות השגרירים, תמצאו במתחם האוכל גם פודטראק מיוחד של שופרסל green בו תוכלו לטעום כמה מהמנות הטבעוניות והמאוזנות של חברי הנבחרת: אורז פרסי עם פירות יבשים של אהרוני, כריך טופו מעושן של ריטה גולדשטיין ומוקפץ של אטריות שעועית עם טופו וירקות ברוטב חמאת בוטנים של אשת הקולינריה, הבלוגרית והמתכונאית רחלי קרוט.
דוכנים נוספים שיוקמו במתחם הפסטיבל יציעו למכירה מוצרים שונים המסומנים בתו 'ויגן פרנדלי', בהם נעליים, תיקים, ביגוד, טואלטיקה ותמרוקים, מוצרי מזון ועוד.
מה עוד יחכה לכם שם? מתחם ילדים שיכלול ג'ימבורי, פינות יצירה והפעלות שונות; מתחם הרצאות שיארח מגוון רחב של הרצאות ופאנלים, בהם גם פאנל על פוד־טק ועתיד המזון ומתחם הוליסטי שיכלול סדנאות יוגה, פילאטיס, צ'י קונג, רקיחת סבונים טבעיים ועוד. בנוסף לכל אלו הפסטיבל כולל גם מתחם VIP, המיועד לחברי מועדון 'ויגן אקטיב' של העמותה, בו יושקו לאורך ימי הפסטיבל מזונות טבעוניים חדשים שטרם נחשפו בשוק ויוגשו לראשונה בישראל לחברי ויגן אקטיב.
ב-2019 התקיים הפסטיבל לראשונה, וזה להצלחה רבה עם כ-50 אלף משתתפים, וכעת אחרי 3 שנים של הפסקה בעקבות הקורונה, מקווים בויגן פרינדלי לייצר אירוע גדול ומשעותי אפילו יותר. "בכל אירוע מחדש, אנחנו מכוונים לשבור את השיא של עצמנו, וכך גם בויגן פסט הקרוב, שיהווה את האירוע הטבעוני הגדול ביותר בעולם", אומר עמרי פז מייסד העמותה, "מדובר בגן עדן של טבעונות, שיציע טעימה מכל עולמות התוכן המעניינים והחדשניים ביותר הנושקים לטבעונות כיום. ישראל כבר הפכה מזמן לבירת הטבעונות העולמית, והפסטיבל הוא חלק משמעותי בפעילות החשובה הזו. בין אם אתם טבעוניים או לא, תוכלו למצוא בפסטיבל עולם שלם של טעמים וידע, ואני מזמין אתכם להיות חלק מהאירוע ההיסטורי הזה".
הכניסה לאירוע ללא עלות, לנרשמים מראש בלינק יוענק שי.