-
3+1/2 כוסות קמח חיטה לבן בהיר מנופה
-
1 כף שמרים יבשים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס שמן קנולה מזוכך
-
1+1/2 כוסות קרם קוקוס אורגני green
-
1 כפית תמצית וניל
למלית:
-
1 קופסת ממרח שוקולד פרווה
-
1 חבילת שוקולד מריר פרימיום שופרסל - קצוץ
-
1/2 שקית שקדים קלופים קצוצים
להברשה:
-
4 כפות קרם קוקוס אורגני green
לציפוי:
-
1 בקבוק סירופ מייפל אורגני green
לבצק:
- בקערת מיקסר מניחים את הקמח עם השמרים והסוכר
- במרכז התערובת יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שמן הקנולה, קרם קוקוס ותמצית הוניל לשים במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק גמיש (אם יש צורך מוסיפים 1/4 כוס מים)
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך כ-45 דקות
- על משטח מקומח פורסים את הבצק ומרדדים לעלה רחב בעובי של כחצי סנטימטר
למלית:
- מורחים על עלה הבצק את ממרח השוקולד, מפזרים את השוקולד הקצוץ ואת השקדים הקצוצים.
- מגלגלים את הבצק לידי כרוכית וחוצים אותה לאורכה, כך שמתקבלות שתי רצועות.
- מלפפים את שתי הרצועות לכדי צורת בורג.
- בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה מניחים את הבורג.
להברשה:
- מברישים את העוגה בקרם הקוקוס.
- מעבירים את העוגה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות.
לציפוי:
כשהעוגה חמה מברישים אותה בסירופ המייפל ומגישים
*טיפ: ניתן לגלגל את רצועות הבצק לכדי כרוכית, לחתוך חתיכות בעובי של 4 סנטימטר ולהניח בצמידות ליצירת עוגת "שושנים".