מכירים את הסלט הזה שאתם אוכלים במסעדה? זה שמגיע עם המון עלים וירקות, בתוספת של ערימת פטריות מוקפצות נהדרות ורוטב מושלם, שתמיד הבטחתם לעצמכם להכין גם בבית, אבל בבוא הרגע החלטתם שזה בטח יותר מדי עבודה, ושוב חתכתם עגבנייה ומלפפון לארוחת ערב? לפניכם הזדמנות מצוינת להתנסות ולראות שבאמת, אבל באמת הסלט הזה לא מסובך להכנה יותר מסלט ירקות קצוץ פשוט, ויותר מכך, בעזרת לקט ירקות מוכן, גם אין צורך להצטייד באין סוף מרכיבים שמשתמשים רק בחלקם בסופו של דבר.
כדי שהסלט הזה יהפוך לארוחה מלאה של ממש, אנו נעשיר אותו גם בתוספת של פרוסות טופו צלויות, שגם יעניקו לו מראה מסעדה קלאסי, ויוסיפו לו טעם וערכים תזונתיים.
- 1 לקט לסלט בסגנון איטלקי
- 1 חבילת פטריות שמפניון
- 1 חבילת פטריות מיני פורטבלו
- 1 חבילת פטריות שימגי
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 בצל יבש פרוס לרצועות
- 2 מקלות סלרי חתוכות לקוביות
- כוס עגבניות שרי חצויות
- 1 כף שמן זית
עבור פרוסות הטופו הצלויות:
- 200 גרם טופו בתוספת סידן green
- 1 כף שמן זית
עבור הרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף סילאן
- 1/2 כפית שמן שומשום
- 1/4 כפית מלח
- שוטפים ומייבשים את פטריות השמפניון והפורטבלו, חותכים את קצוות רגלי הפטריות ופורסים
- לפטריות השימגי חותכים את הבסיס המאחד אותן, שוטפים ומייבשים
- מחממים כף שמן זית, מערבבים בתוכה את השום ומוסיפים את כל הפטריות
- מקפיצים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מתרככות, ומסננים מהנוזלים
- מכניסים את כל הירקות, הטריים והמוקפצים, לתוך קערה גדולה, ומערבבים
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מערבבים הכל יחד ומניחים בצלחת הגשה
- פורסים את הטופו לפרוסות בעובי של חצי ס"מ
- מחממים כף שמן זית במחבת פסים (אפשר גם במחבת רגילה) וצולים את הטופו משני הצדדים עד להזהבה קלה
- מסדרים יפה על הסלט, ומגישים