רכיבים:
לכ-30 אוזני המן:
- 2 כוסות קמח
- חצי כפית אבקת אפיה
- חצי כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- רבע כוס רסק תפוחים
- עוד 1-3 כפות מים לפי הצורך
מילוי שוקולד-תמרים:
- 100 גרם שוקולד מריר
- רבע כוס חלב צמחי
- 3 כפות ממר תמרים
מילוי חלבה:
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות טחינה גולמית
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח, אבקת אפיה, סוכר, שמן ורסק תפוחים. ולשים לישה מינימלית, רק עד שהבצק מתגבש ביחד. אם הבצק עדיין קצת פירורי – להוסיף עוד קצת מים
- לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר לשעה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- על משטח מקומח לרדד את הבצק עם האצבעות (לא עם מערוך בהתחלה). "לפרוש" את הבצק עם האצבעות, אפשר להמשיך את הרידוד גם עם מערוך, עד לקבלת בצק דק בעובי 3 מ"מ בערך
- קורצים עיגולים בעזרת כוס
- להוסיף מילוי באמצע כל עיגול, ולסגור בצורת משולש (אני שמה קצת פחות מחצי כפית מילוי)
- להדק את קצוות הבצק היטב אחד לשני
- אופים את אוזני ההמן בין רבע שעה ל20 דקות, עד שהבצק קצת זהוב בקצוות
מילוי שוקולד תמרים:
ממיסים את השוקולד, מוסיפים רבע כוס חלב צמחי ועוד שלוש כפות ממרח תמרים, ומערבבים.
מילוי חלבה:
מערבבים שלוש כפות סילאן עם שלוש כפות טחינה גולמית
הערות ודגשים:
- הבצק טיפ טיפה מתפרק אם מרדדים אותו מיד, לכן התחילו את פרישת הבצק עם האצבעות, ורק אחר כך המשיכו עם מערוך.
- חשוב מאוד להקפיד על הקירור קודם (אם משתמשים רק בחלק מהבצק, מחזירים את החלק שלא משתמשים בו למקרר)
- כשיוצרים את צורת האוזן ומקפלים את הבצק, חשוב לעשות את זה בעדינות, זה בצק עדין. וחשוב מאוד להדק את הקצוות טוב טוב, כדי שלא יפתחו. לסגור כמה שיותר הדוק את הבצק, באפייה גם ככה הוא נפתח, אל דאגה, יראו את המילוי.
- כל מילוי שאתם אוהבים יתאים כאן, הצעתי שני מילויים קלים להכנה שאהובים אצלנו, אבל תתפרעו.
- את אוזני ההמן אפשר לשמור בפריזר למשך חודש.
- מומלץ להגיש עם אבקת סוכר מעל.