לכרוב:

  • 1 כרוב גדול
  • 1 כף מלח שולחן דק
  • 1/2 ליטר מיo

 למלית:

  • 1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
  • 2 בצלים בינוניים - קצוצים דק
  • 6 שיני שום שופרסל - קצוצות דק
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 2 כוסות אורז לבן עגול שופרסל
  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • 1/3 כוס צנוברים קלופים
  • 1/3 כוס חמוציות מיובשות ממותקות
  • 1 כפית מלח שולחן דק
  • 1 כפית פלפל שחור

לנוזל הבישול:

  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח שולחן דק
  • 1 כפית פלפל שחור 

לנוזל הבישול:

בקערה מניחים את המים עם שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור ומניחים בצד.

לכרוב:

  1. בבסיס הכרוב יוצרים קונוס עמוק בעזרת סכין חדה ושולפים את הגזע המחבר את העלים
  2. מפרידים בזהירות 15 עלי כרוב
  3. בסיר גדול מניחים את המים עם כף המלח ומביאים לרתיחה
  4. חולטים בכל פעם 5 עלי כרוב במשך כ-4 דקות עד לריכוך

למלית:

  1. במחבת מניחים את הצנוברים וקולים עד להזהבה
  2. בעזרת מלקחיים מוציאים את עלי הכרוב החלוטים, מסננים היטב ומניחים על מגבת
  3. במחבת מחממים את שמן הזית עם הבצלים הקצוצים, שיני השום, גרידת הלימון, האורז, העדשים השחורות ומערבבים
  4. מוסיפים את הצנוברים הקלויים והחמוציות ומערבבים
  5. בסיר מסדרים 10-8 עלי כרוב חלוטים (בתחתית הסיר כך שיכסו בחפיפה מוחלטת את כל הסיר ודפנותיו) ומעליהם מניחים את המלית
  6. מכסים בעזרת יתרת עלי הכרוב החלוטים ומניחים צלחת כבדה בקוטר קטן מקוטר הסיר (כמשקולת).
  7. מוסיפים לסיר את מי הבישול (יש לוודא כי הנוזל הינו בגובה פני העוגה וניתן להוסיף נוזלים במידה וחסר) ומביאים לרתיחה
  8. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כשעה
  9. נותנים לסיר להצטנן במשך כ-15 דקות
  10. הופכים את העוגה על הצלחת (אם נשארו מעט נוזלים בסיר, מסננים בזהירות ורק אז הופכים את העוגה)