לכרוב:
- 1 כרוב גדול
- 1 כף מלח שולחן דק
- 1/2 ליטר מיo
למלית:
- 1/4 כוס שמן זית פרימיום שופרסל
- 2 בצלים בינוניים - קצוצים דק
- 6 שיני שום שופרסל - קצוצות דק
- 2 כפיות גרידת לימון
- 2 כוסות אורז לבן עגול שופרסל
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 1/3 כוס צנוברים קלופים
- 1/3 כוס חמוציות מיובשות ממותקות
- 1 כפית מלח שולחן דק
- 1 כפית פלפל שחור
לנוזל הבישול:
- 1 ליטר מים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח שולחן דק
- 1 כפית פלפל שחור
לנוזל הבישול:
בקערה מניחים את המים עם שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור ומניחים בצד.
לכרוב:
- בבסיס הכרוב יוצרים קונוס עמוק בעזרת סכין חדה ושולפים את הגזע המחבר את העלים
- מפרידים בזהירות 15 עלי כרוב
- בסיר גדול מניחים את המים עם כף המלח ומביאים לרתיחה
- חולטים בכל פעם 5 עלי כרוב במשך כ-4 דקות עד לריכוך
למלית:
- במחבת מניחים את הצנוברים וקולים עד להזהבה
- בעזרת מלקחיים מוציאים את עלי הכרוב החלוטים, מסננים היטב ומניחים על מגבת
- במחבת מחממים את שמן הזית עם הבצלים הקצוצים, שיני השום, גרידת הלימון, האורז, העדשים השחורות ומערבבים
- מוסיפים את הצנוברים הקלויים והחמוציות ומערבבים
- בסיר מסדרים 10-8 עלי כרוב חלוטים (בתחתית הסיר כך שיכסו בחפיפה מוחלטת את כל הסיר ודפנותיו) ומעליהם מניחים את המלית
- מכסים בעזרת יתרת עלי הכרוב החלוטים ומניחים צלחת כבדה בקוטר קטן מקוטר הסיר (כמשקולת).
- מוסיפים לסיר את מי הבישול (יש לוודא כי הנוזל הינו בגובה פני העוגה וניתן להוסיף נוזלים במידה וחסר) ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כשעה
- נותנים לסיר להצטנן במשך כ-15 דקות
- הופכים את העוגה על הצלחת (אם נשארו מעט נוזלים בסיר, מסננים בזהירות ורק אז הופכים את העוגה)