רכיבים (8 מנות):
- 4 חצילים גדולים ומוארכים
- 1 כוס טחון צמחוני (מתכון בספר בפרק מתכוני בסיס)
- 2 בצלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
- 8 שיני שום קצוצות גס
- 3 כוסות פירורי לחם פנקו
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים גס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה גס
- 1/2 כוס שמיר קצוץ גס
- 2 כפות עלי תימין טריים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי אדום חריף
- שמן זית לטיגון לפי הצורך
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס
אופן ההכנה:
- חותכים כל חציל לאורכו ושומרים על הגבעול. בעזרת כף מרוקנים כל חצי חציל מבשר הליבה שלו ושמים את חצאי החצילים המרוקנים בצד
- את בשר החציל שרוקנו מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים אותו דק
- במחבת גדולה עם 6 כפות שמן זית מטגנים את קוביות הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את בשר החצילים הקצוץ ואת הטחון הטבעוני ומטגנים עוד 5 דקות. מצננים
- במחבת נפרדת מטגנים את פירורי הפנקו עם 2 כפות שמן זית עד הזהבה. מצננים
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- בקערה רחבה מאחדים את תערובת החצילים "והבשר" עם פירורי הפנקו וכל עשבי התיבול והתבלינים ומתבלים במלח ופלפל
- ממלאים את חצאי החצילים בתערובת שהכנו
- אופים בתבנית עם נייר אפייה למשך 40 דקות
- מוציאים לצלחות הגשה ומעטרים בפטרוזיליה או כוסברה טריים וקצוצים מעל. מגישים חם
המתכון מתוך ספרן הדיגיטלי של שני ועדן מצפון – 'טעים בטירוף', ספר בישול טבעוני וצמחוני.