מצרכים
- 2 כוסות עדשים ירוקות/חומות (אני ממליצה להשרות מראש במים לפחות 3 שעות)
- בצל
- גזר גדול
- 3 גבעולי סלרי
- חצי ראש שום
- אצבע ג'ינג'ר
- 2 שומר
- חתיכת דלעת גדולה
- עגבניה אחת
- 2-3 כפיות מלח
- 1 כף אבקת מרק טבעית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1.5 כף כמון
- 1.5 כף כורכום
- חצי כפית פלפל
- 2-3 עלי דפנה
- רבע צרור פטרוזיליה
- אופציונלי להגשה- לימון
אופן הכנה
- מחממים מעט שמן בסיר גדול על אש בינונית חותכים בצל, גזר וסלרי מוסיפים. מערבבים במשך כמה דקות להתרככות ושינוי צבע קל.
- בינתיים חותכים גס שיני שום וקוצצים דק או מגרדים ג'ינג'ר. הוסיפו לסיר וערבבו היטב
- חותכים גס שומר, דלעת ועגבניה מוסיפים ומערבבים
- כשהכל קצת נצרב/מתרכך/ משנה צבע- מוסיפים את העדשים והתבלינים וומערבבים היטב
- מוסיפים כמה שיותר מים ומערבבים פנימה פטרוזיליה קצוצה
- מגבירים את האש ומביאים לרתיחה
- מנמיכן את האש ונותנים למרק להתבשל – בעיקרון הוא יהיה מוכן תוך חצי שעה, אבל אני ממליצה לתת לו להתבשל שעה וחצי-שעתיים להעמקת הטעמים. תצתטרכו כנראה להוסיף לו עוד מים במהלך הבישול כי הם ייספגו לעדשים וגם יתאדו
- טועמים ומתקנים תיבול, ומגישים