באמצע הדשא המרכזי באוניברסיטת חיפה עומדת פוד-טראק קטנה וממנה התור נמשך לפחות מאה מטר. מה מחלקים שם? שווארמה בפיתה. לא מפתיע אם כן שכל כך הרבה אנשים עומדים בסבלנות וציפיה לקראת ביס רטוב ומלא טעמים. רק פרט אחד קטן שאולי חשוב לציין - השאוורמה הזו עשויה מסייטן והיא טבעונית ב-100%. לכבוד חודש הטבעונות הבינלאומי, המשאית של קמפיין "ביס של שלום" מסיירת בימים אלו בכל רחבי הארץ ומחלקת בחינם לכל מי שרוצה מנות שאוורמה טבעוניות וטעימות, עם טחינה, עמבה וחמוצים - כדי לספק את החוויה קומפלט. המטרה? להוכיח אחת ולתמיד שאפשר להנות מאוכל טעים, בריא ונגיש - גם בלי שאף בעל חיים יפגע בדרך.
את הקמפיין "ביס של שלום" יזמו מתנדבים ומתנדבות בחוות החופש, ובמסגרתו נתלו שלטי חוצות רבים המבקשים לעורר מודעות לסבל של בעלי החיים בתעשיות הבשר, החלב והביצים. בשלטים נראית ילדה קטנה שמחבקת ביד אחת טלה, וביד השניה אוחזת במזלג. ולצדם המשפט: "כזה מתוק, פשוט להציל אותו" (במקום - פשוט לאכול אותו).
הבחירה לצאת לקמפיין עם השלטים ועם משאית השאוורמה הטבעונית דווקא עכשיו איננה מקרית. הרעיון החל לקרום עור וגידים בתקופת המבצע האחרון, שומר חומות; אז בשיחה משותפת של ערבים ויהודים סביב שולחן טבעוני, עלה הרעיון שהשלום צריך להתחיל בצלחת. הקמפיין "ביס של שלום" מביא מסר חדש: אם אנחנו רוצים למגר את האלימות מהמציאות המדינית שלנו, צריך לפני הכל להפסיק את האלימות כלפי בעלי החיים.
עדית, מייסדת שותפה בחוות החופש הסבירה ש"אנחנו מה שאנחנו אוכלים". כלומר - אם הצלחת שלנו מלאה באלימות, אז משהו מזה חודר אלינו לנפש ומשפיע על כל תפיסת המציאות שלנו. "גם ברמה המוחשית וגם ברמה הפילוסופית. האלימות הופכת לחלק מהתאים בגוף שלנו. ואני מרגישה שעכשיו אנשים בשלים ורוצים לשנות את זה. אחרי שנתיים של קורונה, בהן איבדנו בעצמנו את חופש התנועה והבחירה לתקופות, אנשים מגלים פתיחות חדשה ומבקשים לבחור אחרת, טוב יותר, אקולוגי יותר, מוסרי יותר. בנובמבר 2021 שערי השמיים נפתחו עוד קצת עבור בעלי החיים. משהו השתנה באוויר", היא מספרת.
את הקמפיין מלווה גם איש התקשורת שי גולדשטיין, בעצמו טבעוני ועובד בחווה. במסגרת הקמפיין שי מציע לנו להתבונן אפילו יום אחד בשלוש הארוחות הגדולות שאנחנו אוכלים במהלך היום, לשאול את עצמנו מה בעצם אנחנו מכניסים לגוף. "בעלי חיים מהתעשיות האלו נמצאים בסטרס לא נורמאלי, לפעמים במשך שנים, אז הם משחררים הורמונים של לחץ. האוכל הזה לא רק נכנס אל הפה שלנו ויוצא מלמטה. הוא מתפרק לנו בגוף ומשפיע על מי שאנחנו", הוא מסביר ומשתף בחוויה האישית שלו מהחווה: "מאז שהתחלתי להגיע לחוות החופש באופן קבוע משהו בי השתנה. עם כל הציניות שבאמת התברכתי בה בלי סוף – יש דברים שחודרים את כל מנגנוני ההגנה. כשאתה בחווה ומכיר את בעלי החיים, להסתכל להם בעיניים, לראות את מי שהם, זה מלמד אותך כל כך הרבה. טבעונות היא רק ענף אחד בתוך התחום הזה של זכויות בעלי החיים. אני מדבר כאן על שינוי מהותי גדול הרבה יותר מהרגלי האכילה שלנו. אם נמשיך להישאר מנותקים מהם ולראות אותם רק כמוצר - הכל ישאר אותו דבר, אבל ברגע שפוגשים אותם באמת - לא צריך שום הטפה ושום הסברה".
חוות החופש היא חווה שיקומית לבעלי חיים שניצלו מתעשיית הבשר, החלב, הביצים והניסויים. החווה משמשת גם כמרכז חינוכי אליו יכולים להגיע אנשים בכל הגילאים, ללא הבדל דת, גזע, מין או העדפה קולינרית - כדי להכיר את בעלי החיים, לשמוע את סיפור החיים שלהם, להפגש, ללטף ולהתאהב.
את השקת הקמפיין ליוו השפית הטבעונית נדיה אליס לצד מסעדת באנה. כחלק מהקמפיין ביקרו בחווה מגוון מובילי ומובילות דעה כמו שופטת הכדורגל ספיר ברמן, השחקניות מי-רן מנקס ויובל גונן, יוצאת הריאליטי חתונה ממבט ראשון שני יוסיפון ועוד.
בשבועיים הקרובים ימשיך הקמפיין את מסעו ברחבי הארץ עם הפוד-טראק הטבעוני, שיחלק שווארמה טעימה בחינם לעוברים והשבים, אם גם אתם רוצים להגיע ולטעום, או ללמוד עוד על הקמפיין תוכלו למצאו את כל הפרטים בעמוד ביס של שלום באתר החווה.