מצרכים
-
פחית קרם קוקוס 20% שומן (1/2 1 כוס – 400 מ"ל)
-
240 גרם קשיו טרי (2 כוסות)
-
100 גרם מיץ לימון (1/3 כוס + 2 כפות)
-
1 כף תמצית וניל
-
100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)
-
20 גרם פודינג וניל (2 כפות)
-
60 גרם קורנפלור (1/2 כוס פחות כף)
לגנאש שוקולד לבן:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 25 גרם קרם קוקוס (3 כפות)
לרוטב פירות יער:
- חצי כוס פירות יער (אפשר קפואים)
- 1-2 כפות סוכר
- 1 כף קורנפלור + 1 כף מים
פחות בקטע של אפייה? 5 מקומות שמוכרים עוגות גבינה טבעוניות שוות במיוחד>>
אופן הכנה
-
משרים את הקשיו בקערה עם 3 כוסות מים רותחים לכ-20 דקות
-
מדליקים תנור על 150 מעלות טורבו, ומניחים בתחתית התנור תבנית או קערה חסינת חום מלאה במים רותחים (עד חצי-שלושת רבעי גובה)
-
לאחר שהקשיו ישב 20 דקות במים, מעבירים למסננת להגרת הנוזלים ומשקשקים היטב
-
מכניסים לבלנדר קרם קוקס, מיץ לימון, תמצית וניל ואת הקשיו שהשרנו וסיננו ומערבלים עד למרקם חלק
-
לקערה גדולה מכניסים את אבקת הסוכר, הפודינג והקורנפלור (כדאי להעביר דרך מסננת דקה), מוסיפים פנימה חצי מהתערובת שבבלנדר ומערבבים היטב עם מטרפה, מוסיפים את שאר התערובת ומערבבים למרקם אחיד
-
מעבירים את הבלילה לתבנית על מגש ומכניסים לתנור החם
-
לאחר 30 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות ואופים 10 דקות נוספות. כדי לוודא שהעוגה נאפתה שקשקו קלות את מגש האפייה העוגה צריכה להיות יציבה כמו ג'לי
-
מכבים את התנור, ומשאירים את הדלת מעט פתוחה עד שהתנור יתקרר לחלוטין. מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה
-
להכנת הגנאש– מניחים בקערה את הרכיבים ומחממים חצי דקה במיקרו. מערבבים היטב להמסה מלאה ושופכים על העוגה הקרה
-
להכנת רוטב פירות יער (הכינו מראש כי עליו להתקרר) – מניחים בקלחת או סיר קטן את הפירות והסוכר, ןמבשלים על אש בינונית-גבוהה, עד שהסוכר יימס והפירות יגירו נוזלים ויתרככו לחלוטין, תוך ערבוב מדי פעם. טעמו בזהירות כדי להחליט אם תרצו להוסיף סוכר, הוסיפו לפי הטעם
-
מערבבים בכלי קטן קורנפלור ומים להמסת הקורנפלור לחלוטין. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב במשך כדקה.
-
אחרי שהתערובת מסמיכה, מורידים מהאש ומניחים בצד לרבע שעה להצטנן, מעבירים למקרר
-
לאחר שהתערובת תתקרר תוכלו להבין מה המרקם שהתקבל. אם זה ג'לי סמיך מדי- ניתן לערבב פנימה מעט מים עד למרקם הרצוי. אם זה נוזלי מדי- ניתן להחזיר לסיר ולבשל עוד כמה דקות להסמכה.
- שופכים מעל הגנאש לפני ההגשה