קינוח של הרגע האחרון- חיתוכיות חמאת בוטנים, שישה מרכיבים וחמש דקות עבודה. למה אתם מחכים?
רכיבים:
-
חצי כוס סוכר
-
2 כפיות תמצית וניל
-
חצי כוס חלב צמחי
-
1 כוס חמאת בוטנים טבעית (אם משתמשים במתוקה, כדאי להוריד קצת מכמות הסוכר)
-
6 כוסות פצפוצי אורז
-
עוד שלוש כפות חמאת בוטנים, מתוקה או מעורבבת עם כף סילאן- לציפוי
לשוקולד:
-
200 גרם שוקולד מריר
-
רבע כוס חלב צמחי
-
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. בסיר על אש קטנה מחממים את כל מרכיבי הבסיס למעט פצפוצי האורז, עד שהכל נמס ויש תערובת סמיכה בצבע קרמל
2. מעבירים את התערובת לקערה ומערבבים עם פצפוצי האורז
3. משטחים על תבנית גדולה (24*24 ויותר, או שתי תבניות) ומקפיאים לשעתיים
4. לאחר שעתיים מוציאים מהקפאה ומורחים את חמאת הבוטנים המתוקה על הבסיס
5. בסיר קטן מחממים את השוקולד עם החלב ותמצית הוניל, עד שהשוקולד נמס. אם יש צורך מוסיפים עוד כף חלב עד שהתערובת נוזלית מספיק כדי לשפוך אותה על הבסיס
6. שופכים את השוקולד מעל חמאת הבוטנים ומכניסים לקירור לחצי שעה נוספת, מוציאים וחותכים עם סכין שנטבלה במים רותחים (ככה היא לא גורמת לשוקולד להתפקע)